Οι χαμένες θέσεις εργασίας στη Β. Ελλάδα και οι εξαγορές στα media

@Ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ : Στην προσπάθεια να διασφαλίσουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, κάνουμε έκκληση στους δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτά, στους δημοσιογράφους που είναι υπεύθυνοι γι αυτά στην Αθήνα, καθώς και στους δημοσιογράφους που εργάζονται στην Δημόσια τηλεόραση (ΝΕΤ, ΕΤ3) να σταματήσουν αμέσως την, με μεγάλη ευκολία δωρεάν ανταλλαγή-παροχή εικόνας και ήχου από τα ρεπορτάζ που, με την συνδρομή των τεχνικών, πραγματοποιούν στην Β. Ελλάδα. Είναι βέβαιο ότι η απροκάλυπτη πλέον συνεργασία των παραρτημάτων “MEGA” και “ALTER” η κοινή οπτική ίνα του “STAR” και του “ALTER” καθώς και η συχνή, τελευταία, ανταλλαγή εικόνας “MEGA” και “ANT1” όχι μόνο υπήρξε η βασική αιτία να χάσουν την δουλειά τους το τελευταίο διάστημα έξι (6) τεχνικοί και δημοσιογράφοι αλλά και να καλυφτεί αμέσως το κενό που άφησαν πίσω τους.
@Τέλος εποχής για τους Βασίλη Λυριτζή - Δημήτρη Οικονόμου αλλά και για την Πόπη Τσαπανίδου στην ΕΡΤ…Το γνωστό δημοσιογραφικό δίδυμο αποχαιρέτησε χθες το πρωί τους τηλεθεατές του με εξηγήσεις για τα όσα έχουν ακουστεί για τις υπέρογκες αμοιβές τους, δίνοντας ραντεβού στον ΣΚΑΪ στις 22 Φεβρουαρίου ενώ η Πόπη Τσαπανίδου έστειλε φιλιά στους τηλεθεατές, με δάκρυα, ανανεώνοντας την επαφή με το κοινό από το κανάλι του Φαλήρου. Τουλάχιστον δεν θα τους πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος απο το υστέρημά του...
@O Σταύρος Θεοδωράκης επισκέπτεται το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και συζητά με τον Νίκο Σταμπολίδη, διευθυντή του Μουσείου και εμπνευστή της έκθεσης «ΕΡΩΣ». Η συζήτηση μεταξύ άλλων περιστρέφεται γύρω από τη σημασία των «ομοίων» εραστών και των ιερόδουλων στην αρχαιότητα. Στην εκπομπή μιλούν, επίσης, ο Γιώργος Μαρνελάκης, λέκτορας στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος δηλώνει ομοφυλόφιλος, και η Κατερίνα Λ. χορεύτρια σε στριπτιτζάδικο της Συγγρού..
@H οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλα τα ΜΜΕ. Σωστό; Λάθος. Θα περίμενε κάποιος ότι με την ύφεση και τις δυσάρεστες επιπτώσεις της η τηλεόραση θα ήταν ένα από τα μέσα που θα δεχόταν ισχυρά πλήγματα. Οι διαπιστώσεις όμως του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Οπτικοακουστικών Μέσων του Συμβουλίου της Ευρώπης δείχνουν ότι, αντίθετα με τα όσα θα περίμενε κανείς, οι τηλεοπτικοί σταθμοί αυξάνονται σημαντικά.
@Επανέκαμψε ο Γ. Παπαδάκης την Παρασκευή με την εκπομπή του «Καλημέρα Ελλάδα» να αγγίζει στο σύνολο το 21,9% περίπου. Δεύτεροι ήταν οι Δ. Καμπουράκης και Γ. Οικονομέας με 18,2% και τρίτος ο Γ. Αυτιάς με 14,1%.Η «Πρωινή Μελέτη» άγγιξε το 12,1% περίπου και το «Πάνω στην Ώρα» το 7,03%.
@Με επιτυχία συνεχίστηκε την Παρασκευή η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας στον «επικοινωνία 94FM» (φωτο από σημερινή επίσκεψη στο χώρο). Παρόντες μόνο το προσωπικό ασφαλείας (ένας ηχολήπτης, ένας διοικητικός και ένας δημοσιογράφος).Ήδη η εργοδοτική πλευρά πλήρωσε χτες το Δεκέμβρη...
@Το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να γίνει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων την Τετάρτη 24/2. Μαζί με την ΓΣΕΕ, δηλαδή. Αυτή η απόφαση πάρθηκε πριν λίγο, όπως και για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς "Κανάλι 1" και "Επικοινωνία FM".
@Τον αγώνα Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκού για το "Τοπ-16" της Ευρωλίγκα μπάσκετ τον είδαν (απ' τον ΣΚΑΙ) ως και 380.000 κόσμου. Η αντίστοιχη μέγιστη τηλεθέαση ήταν 4.2% με 8.6%. Και χωρίς να βοηθήσει καθόλου η εμφάνιση των "πρασίνων".
@Δυναμικά ο Κυριακίδης στον αθλητικό Τύπο. Ο όμιλος Κυριακίδη μπήκε δυναμικά και στον χώρο του αθλητικού Τύπου. Και γενικώς του έντυπου Τύπου. Πιο συγκεκριμένα, αγόρασε το σήμα της εφημερίδας "SCORE" που είναι "κίτρινης" απόχρωσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…