Οι απολύσεις, η κρατική διαφήμιση και οι επιστροφές στην TV

@Το δόγμα της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ αρχίζει να αποκαλύπτεται σταδιακά. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν ξεφύγει από τον ρόλο τους και δεν είναι μόνο Μέσα Ενημέρωσης αλλά και κάτι άλλο. Με αυτήν την οπτική και με τη φράση «τα ΜΜΕ πρέπει να έχουν διακριτό ρόλο» να επαναλαμβάνεται σε κάθε συνάντηση της κυβέρνησης, η ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αποκτά διαφορετική σημασία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που επωμίστηκαν τη σύνταξη του περίφημου διακομματικού πορίσματος για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτός από την ψηφιακή τηλεόραση και με την τηλεοπτική αδειοδότηση αλλά και με όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο, ακόμη και τον Τύπο. Η κρατική διαφήμιση και οι κανόνες στη διανομή της, το αγγελιόσημο ως πόρος αντί της εργοδοτικής εισφοράς, ο έλεγχος των δημοσκοπήσεων και της μέτρησης τηλεθέασης, το διαδίκτυο και τα μπλογκ εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προβληματισμού που υπάρχει στην κυβέρνηση. Απόσπασμα απο άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες στο 'Παρόν'.
@Κρίσιμη η κατάσταση και στην «Απογευματινή». Οι εργαζόμενοι στις δύο εφημερίδες, με ανοικτή επιστολή προς την ιδιοκτησία του φύλλου, ζητούν την έγκαιρη καταβολή του μισθού τους αλλά και την τοποθέτηση του Κ. Σαραντόπουλου για το μέλλον της κυριακάτικης έκδοσης, δηλώνοντας πως βρίσκονται «στα όρια των φυσικών αντοχών» τους, καθώς παρέχουν «υπερεργασία εξαιτίας της δραματικής μείωσης προσωπικού».
@Πρώτο και με διαφορά αναδείχθηκε σύμφωνα με την AGB το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR το Σάββατο το βράδυ.Οι τηλεθεατές προτίμησαν το STAR για την ενημέρωσή τους, με αποτέλεσμα τα ποσοστά του δελτίου να εκτιναχθούν στο 28,8% περίπου, ενώ στα νεανικά κοινά τα μηχανάκια της AGB… τρελάθηκαν, σκαρφαλώνοντας στο 34,9% περίπου.
@Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, υπό τη γενική διεύθυνση του Γιώργου Ταμπακόπουλου. Ανανεωμένο και το website www.antenna972.gr, με πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους παραγωγούς του σταθμού και συνεχή ροή ειδήσεων.
Αέρας ανανέωσης πνέει στο Μαρούσι, με νέες εκπομπές, νέους εκπομπάρχες, αλλά χωρίς κάποιους δημοσιογράφους που απομακρύνθηκαν από το σταθμό. Εκεί και ο Ανδρέας Μικρούτσικος που επιστρέφει στα ερτζιανά έπειτα από τη μεσολάβηση του υπεύθυνου γραφείου Τύπου του ομίλου ΑΝΤ1, κ. Κώστα Τσολάκη.
@«Ηλεκτρισμός», με αιτία τα οικονομικά, φαίνεται να υπάρχει στον αέρα, στις σχέσεις μεταξύ των μετόχων της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Η φράση «υπάρχουν και διαζύγια μέσων» στη στήλη του Θέμου Αναστασιάδη στην εφημερίδα, εικάζεται ότι αποτελεί «προειδοποίηση» προς την πλευρά Μπόμπολα, η οποία επιθυμεί διακαώς «κινήσεις εξορθολογισμού». Υπενθυμίζεται ότι έχει το 70% των μετοχών της εταιρείας που ελέγχει την εφημερίδα (έναντι 20% του Θ. Αναστασιάδη και 10% του Αν. Καραμήτσου).
@Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα παρουσιαστούν αύριο, οι εμπλεκόμενοι με την ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα. Στην Επιτροπή εκτός από τους βουλευτές μέλη της, θα παραβρεθούν ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Λεωνίδας Κανέλλος και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ, Κώστας Κιμπουρόπουλος.
@Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την Έλλη Στάη να επιστρέφει στα παλιά της λημέρια και συγκεκριμένα στον ΑΝΤ1!H επιστροφή της λέγεται θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες που θα αναλάβει την παρουσίαση μιας πολιτικής εκπομπής και στην συνέχεια θα αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, από που είχε φύγει κακήν κακώς πριν λίγα χρόνια...
@Τελικά βλέπουμε ότι τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα με την χλιδάτη- και πολλες φορές υποκριτική- παρουσία τους ανακυκλώνονται στην Ελληνική τηλεόραση και μάλιστα όταν διαπιστώνουμε ότι εκτός απο τις σχέσεις τους με τους μεγάλους αστέρες και τα παχυλά συμβόλαια έχουν και πολιτικές διασυνδέσεις. Μήπως πρέπει να ξαναθυμηθούμε τι έκαναν και τι έλεγαν κάποτε ορισμένοι απο τους αστέρες και τι έλεγε κάποτε ο αείμνηστος Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαθιόπουλος που έζησαν συγγενείς μου για τα πρόσωπα στο τηλεοπτικό γυαλί;

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…