Οι λίστες της ντροπής για δημοσιογράφους και η Eurovision...

@Εδώ και μήνες όσες ειδήσεις κι αν ακούμε είναι κακές ειδήσεις. Κι όμως, υπάρχει μια Ελλάδα που αντιστέκεται στην μιζέρια, ελπίζει και επιμένει δημιουργικά. Η “Έρευνα” με τον Παύλο Τσίμα την αναζητά την Τρίτη 1η Ιουνίου στις 23:30 στο Mega.Η εκπομπή συναντά μεταπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων που δημιουργούν πρωτότυπα λογισμικά προγράμματα και βραβεύονται σε διεθνείς διαγωνισμούς, έναν αγρότη από την Θήβα που εγκατέλειψε εδώ και χρόνια την γεωργία των επιδοτήσεων και τα καταφέρνει μόνος του, ένα χωριό ολόκληρο στην Λακωνία, που συνεργάζεται στην παραγωγή πιστοποιημένων υψηλής ποιότητας προϊόντων, έναν Έλληνα συγγραφέα που το έργο του (ολοκληρωμένο στην Αθήνα) έγινε διεθνές μπεστ σέλερ...
@Αντιδράσεις προκαλούν οι δημοσιεύσεις σε blogs, portals αλλά και σε εφημερίδες που αναφέρονται στα οικονομικά του θεσμού της Eurovision. Μπορεί λοιπόν, η φιλοσοφία φέτος να ήταν «σεμνά, ταπεινά και οικονομικά», αλλά η νέα διοίκηση άφησε –κυριολεκτικά- ανεκμετάλλευτη την Eurovision. Κι ενώ τα ιδιωτικά κανάλια τρίβουν τα χέρια τους όταν εκπομπές του οίκου τους σημειώνουν 35άρια στην χάρτα της τηλεθέασης, η ΕΡΤ φαίνεται να αφοσιώθηκε στα έσοδα από… τις ψηφοφορίες! Την ώρα που «παίζει μόνη της» και συλλέγει σταθερά το 80% του τηλεοπτικού κοινού. Η Ναυτεμπορική στην ηλεκτρονική της έκδοση χαρακτηριστικά αναφέρει: «η -πολιτική κατ' αρχήν- ηγεσία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα εγκλωβίστηκε στις δεσμεύσεις της, απαξιώνοντας πλήρως ένα τηλεοπτικό προϊόν που αποτελεί μια καλή πηγή εσόδων».
@Στα 268,9 δις € ανήλθε παγκοσμίως η συνολική αξία της τηλεοπτικής αγοράς το 2009, σύμφωνα με στοιχεία του Idate. Παρατηρείται έτσι μείωση 1,2% σε σχέση με το 2008, η οποία οφείλεται στoν περιορισμό της διαφήμισης στα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα κατά 9,2%, κυρίως ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Αντίθετα παρουσίασαν αύξηση κατά 7,2% τα έσοδα των συνδρομητικών τηλεοπτικών δικτύων και 3,5% οι κρατικές επιχορηγήσεις.Νέο στοιχείο είναι η εξίσωση των πόρων από διαφημίσεις με εκείνους από συνδρομητικές υπηρεσίες, γεγονός σημαντικό αφού πλέον οι συνδρομές καθίστανται νέα κινητήρια δύναμη και βασική πηγή εσόδων για τη ραδιοτηλεόραση. Συγκεκριμένα, το 2009 τα έσοδα από διαφημίσεις ήταν περίπου 45% των εσόδων του κλάδου. Σε αντίστοιχο ποσοστό (45%) κινήθηκαν και τα έσοδα από πληρωμές.
@Η Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μειώσει το ψηφιακό χάσμα, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι κάτοικοι της περιφέρειας θα έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικά δίκτυα σε προσιτή τιμή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του σχεδίου Ευρώπη 2020, έχει σκιαγραφήσει την επιθυμία της όλος ο πληθυσμός να διαθέτει πρόσβαση με σύνδεση υψηλής ταχύτητας μέχρι το 2013. Έκθεση για την Επιτροπή των Περιφερειών αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να μη στηρίζεται μόνο στις αγορές για την πρόοδο του υψηλής ταχύτητας διαδικτύου σε δυσπρόσιτες αγροτικές κοινότητες, ορεινές περιοχές και νησιά...
@Ο θόρυβος που ξέσπασε λόγω πλήθος δημοσιογράφων που φέρονται να έπαιρναν μίζες από τη Siemens, προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Με ανακοίνωσή του, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης ζήτησε να δοθούν «αμέσως στη δημοσιότητα οι "λίστες της ντροπής", ώστε να μη διασύρεται ολόκληρο το Σώμα των δημοσιογράφων στην ελληνική κοινωνία».
@Να μάθουμε επιτέλους ποιοι είναι εκείνοι που επιχορηγούνται απο επιχειρηματίες και την Siemens για πολλαπλούς λόγους καθοδήγησης της κοινής γνώμης, να μάθουμε ποιοί τα άρπαξαν και τελικά ποιοί και γιατί πηγαινοέφερναν απο τράπεζες του εξωτερικού τόσα εκατομμύρια λες και τα βρήκαν στον δρόμο. Οπως ο φίλτατος Θέμος στα σύνορα Ελβετίας και Γερμανίας αν ενθυμούμαι καλώς. Γιατί τόσα χρήματα κάνουν βόλτα; Τελικά ο Σόμπολος μίλησε για μηδενική ανοχή αλλά οταν έρθει η ώρα να πράξει τα αυτονόητα αγαπητέ Παναγιώτη που αποτελείς παράδειγμα ήθους για τον χώρο. Τουλάχιστον ας μάθει ο κόσμος ποιοί είναι εκείνοι που κάνουν δημοσιοκαφρίλα....
@Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η αγορά την επιβεβαίωση πληροφορίας που «τρέχει» τις ημέρες αυτές και θέλει τον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ να διακόπτει τη συμφωνία του με την ΑΕΠΙ και να μην μεταδίδει πλέον τραγούδια από τα προγράμματά του (πράγμα που είχε γίνει και στο παρελθόν). Το ενδιαφέρον, δεν εκδηλώνεται μόνο για τους προφανείς λόγους που σχετίζονται με την ακροαματικότητα (αφού αρκετοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει ραγδαία πτώση του μεριδίου του ΣΚΑΪ), αλλά εστιάζεται και στις δυνατότητες επιτυχίας που μπορεί να έχει σήμερα -αν έχει- ένα τέτοιο εγχείρημα, αφού στην τρέχουσα περίοδο, το κόστος, αποτελεί τον σημαντικότερο ίσως παράγοντα βιωσιμότητας στα ερτζιανά.
@Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ την προσεχή Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, η απεργία της Πέμπτης είναι η πρώτη από σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων.Η Επιτροπή αναφέρει: «Η κινητοποίηση στοχεύει στην υπογραφή ΣΣΕ απέναντι στις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην κατάργησή τους, στην απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στο πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων».
@Την εκρηκτική αύξηση της κατανάλωσης online video, από κάθε συσκευή που μπορεί να αναπαράγει τηλεοπτικό περιεχόμενο, αναμένουν οι αναλυτές μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.Οι ραγδαίες αλλαγές που καταγράφονται στην κατανάλωση γραμμικού και μη γραμμικού περιεχομένου (όπως διαχωρίζεται πλέον το τηλεοπτικό περιεχόμενο) κάνουν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της παραδοσιακής τηλεοπτικής εκπομπής και της εκπομπής περιεχομένου μέσω δικτύων (σε τηλεόραση, υπολογιστές) ολοένα και πιο αχνές, ενώ την ίδια ώρα η τηλεόραση στα κινητά τηλέφωνα συνεχίζει σταθερά την ανοδική της πορεία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…