Τα χρέη των καναλαρχών και το φίμωμα στα 'Επίκαιρα'

@Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Κ. Γιαννίκος αύριο το πρωί περνά από αυτόφωρο. Το αδίκημα είναι κακούργημα, το ποσό για το οποίο κατηγορείται είναι 1.200.000 ευρώ ΦΠΑ που δεν έχει καταβάλει και λέγεται από νομικούς κύκλους ότι μπορεί να κάνει διακανονισμό. Η υπόθεση μάλλον αφορά το Alter. Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα ορίστηκε νέος πραγματογνώμονας που θα κρίνει την υπαγωγή του Alter στο άρθρο 99, ο κ. Ιωάννης Καταγής.
@Διαφημίσεις μόνο με μετρητά στο χέρι! Αυτός είναι ο νέος κανόνας που εφαρμόζουν πλέον τέσσερις από τους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, Mega, ANT1, Star και ΣΚΑΪ, με επιστολή προς τις διαφημιστικές εταιρείες. Το «Παρόν» στις 6 Νοεμβρίου είχε αποκαλύψει την πρόθεση των τηλεοπτικών σταθμών να αντιμετωπίσουν με αυτόν τον τρόπο τη «φούσκα» στα ΜΜΕ, λέγοντας «όχι» στις επιταγές οκταμήνου. Είναι μια δραματική αλλαγή, η οποία πραγματοποιείται κάτω από τις συνθήκες της ασφυκτικής πίεσης στα ΜΜΕ από την έλλειψη ρευστότητας και το παιχνίδι των επιστροφών. Τότε, όταν το «Π» είχε επισημάνει το ζήτημα, κανείς δεν άκουγε... Η κίνηση των τεσσάρων προς τις διαφημιστικές εταιρείες έχει και τη σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου των Διαφημιζομένων Ελλάδος, συνεπώς είναι μια πράξη που έχει την υποστήριξη ενός μεγάλου τμήματος της αγοράς.
βιομηχανία των προσοδοφόρων αγωγών για αστική αποζημίωση, που στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην κατάργηση της κριτικής και του ελέγχου εξακολουθεί να ανθίζει. Πρόσφατη, και φοβόμαστε όχι τελευταία, είναι η αγωγή με την οποία ο υποδιοικητής της ΕΥΠ κ. Φώτης Παπαγεωργίου ζητεί από τον εκδότη του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» Ηλία Λιβάνη, τον Διευθυντή Σπύρο Τρίψα και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Γιώργο Φιλιππάκη 300.000 ευρώ για αποζημίωση, λόγω ηθικής βλάβης, σχετικά με δημοσίευμα, το οποίο αποκάλυπτε τις σχέσεις ΕΥΠ και παρακράτους.
Είναι προφανές ότι σκοπός της αγωγής είναι η φίμωση όχι μόνο των παραπάνω συναδέλφων, αλλά και όποιου άλλου θα ήθελε να ασχοληθεί ή είχε σχέση με το γεγονός, που αναφερόταν στο ρεπορτάζ.
@Κλείσιμο των αναμεταδοτών της ΕΡΑ με... ελληνική πρωτοβουλία και αντικατάστασή τους από τα προγράμματα της Τουρκικής Ραδιοφωνίας. Ένας ένας, συνολικά 75 αναμεταδότες της ΕΡΑ πρόκειται να σιγήσουν το επόμενο διάστημα, καθώς η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έκρινε πως ήταν παράνομα τοποθετημένοι και έπρεπε να διακοπεί η μετάδοσή τους, επισείοντας πρόστιμο 600.000 ευρώ για την ΕΡΤ.
@Όπου υπάρχουν γραμμές υψηλής χρέωσης κατά τη διάρκεια παιχνιδιών ή άλλης διαγωνιστικής διαδικασίας ισχύουν οι υποχρεώσεις των τηλεοπτικών σταθμών για την ευκρινή αναγραφή του κόστους της υπηρεσίας. Επίσης ανοίγει ο δρόμος για την ύπαρξη προειδοποίησης κατά τη διάρκεια τόσο των διαφημίσεων υψηλής χρέωσης όσο και των διαγωνισμών από εταιρείες τηλεηχοπληροφόρησης.
Η απόφαση 1030/2011 του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος Π. Πικραμένος, αντιπρόεδρος ΣτΕ) είναι σημαντική για την προστασία των τηλεθεατών. Το Δ’ Τμήμα απορρίπτει την προσφυγή του Καναλιού 10 (νυν Sunny Channel), το οποίο μετέδιδε την εκπομπή «Τζακ ποτ, όλοι κερδίζουν» με γραμμές υψηλής χρέωσης, επικυρώνοντας το πρόστιμο 30.000 ευρώ στο κανάλι και δίνοντας τη δυνατότητα να προειδοποιούνται οι τηλεθεατές. 'Τυπολογίες'.
@Συνάντηση είχε στις αρχές της εβδομάδας το αφεντικό του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τρίμη. Ξεκάθαρα ο κ. Ψυχάρης, ανήσυχος προφανώς από το κύμα των απεργιακών κινητοποιήσεων που φουντώνει στον χώρο των ΜΜΕ, έθεσε το θέμα, αν η ΕΣΗΕΑ συμφωνήσει, να γίνουν περικοπές στους μισθούς ΟΛΩΝ των εργαζομένων στον ΔΟΛ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοίκηση κ.ά.) που παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ.
@Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα απεργούν απο τις 6 το πρωί της Δευτέρας, μετά απο απόφαση επτά σωματείων. Σε 48ωρη απεργία στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» από τις 06.00 της Δευτέρας προχωρούν οι εργαζόμενοι. Την απεργία κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της «Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων», της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
@-από τη στήλη Μέσα & Media του Χρ. Ξανθάκη στην Κ. Ε.
Οσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα τόσο καίγεται η γούνα των Γερμανών. Οχι αυτών που έχουν μπλέξει με τον Παπαδήμο, των άλλων του Alpha, που αφορούν την παρούσα στήλη. Οπως ακούγεται λοιπόν στην πιάτσα, οι απαιτήσεις τους για το κανάλι έχουν μειωθεί κατά πολύ, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο τα 70.000.000 ευρώ. Και μάλιστα όχι όλα μαζί, αλλά με ευκολίες πληρωμής. Κάτι σαν 30 μύρια μπροστά και 40 πίσω, 40 μύρια μπροστά και 30 πίσω, καταλαβαινόμαστε υποθέτω. Ο κύριος υποψήφιος αγοραστής; Πάντα ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος όμως έχει πάρει χαμπάρι τη φούρια των Γερμανών να ξεφορτώσουν το συντομότερο δυνατόν και δεν προτίθεται να ανοίξει τα χαρτιά του εδώ και τώρα. Εκεί πάντως που τα είπε χύμα και τσουβαλάτα ήταν στους υποψήφιους εποίκους του Channel 9. Εφτασαν χαρούμενοι και φουριόζοι στην πόρτα του για να βρουν φιλόξενη στέγη και εισέπραξαν μια σούπερ κρυάδα. Από αυτές που..σπανίως μοιράζει ο επιχειρηματίας, αλλά όταν το πράττει θυμίζουν Βόρειο Πόλο. Η φράση «Μάλλον πρέπει να πληρώσετε, παρά να πληρωθείτε» είναι χαρακτηριστική.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…