Οι εφεδρείες στην ΕΡΤ και οι στάσεις εργασίας στο Τύπο

@Μετά την αιφνιδιαστική αποστολή την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 των εγγράφων για την εφαρμογή της «εφεδρείας» στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Τύπου, με την τελεσιγραφική εντολή να συμπληρωθούν σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στους προαναφερόμενους φορείς να μην υπογράψουν δήλωση.
Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία απέστειλε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες το ακόλουθο έγγραφο:
«Χωρίς πρόβλεψη νόμου, ζητάτε με εγκύκλιο να υποβάλλουν δημοσιογράφοι, υπεύθυνη δήλωση για τον ασφαλισμένο χρόνο προϋπηρεσίας που διαθέτουν προκειμένου να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία. Αναπαράγετε μάλιστα απόσπασμα της σχετικής εγκυκλίου σύμφωνα με το οποίο δεν θα προσμετρηθεί για τον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου κατά τη μελλοντική συνταξιοδότηση του υπαλλήλου η συντάξιμη υπηρεσία την οποία δεν θα αναφέρει στην υπεύθυνη δήλωση.
@Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις 21.45 παρακολουθείστε απευθείας από τη ΝΕΤ, την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ, σε περιγραφή του Βασίλη Μπακόπουλου. Ο αγώνας θα μεταδοθεί παράλληλα και σε υψηλή ευκρίνεια από το ΕΡΤ HD.
@Συνέχισε το πετυχημένο σερί που είχε ξεκινήσει από τη Δευτέρα με την πρεμιέρα των δύο ελληνικών σειρών στο Mega και κατόρθωσε με την ''Κλινική περίπτωση'' να κάνει μέσο όρο τηλεθέασης 44,2%. Η νέα σειρά του Γιάννη Μπέζου με εξαιρετικά εξωτερικά γυρίσματα στην Καρδαμύλη έκλεψε τις εντυπώσεις και κατατρόπωσε τους απέναντι...
Τόσο το STEPS στον ΑΝΤ1 όσο και η επανάληψη του ''Τσαντιριού'' στον ALPHA δεν κατάφεραν να χτυπήσουν το πρόγραμμα που φαίνεται να παίρνει το δικό του δρόμο και να επιβεβαιώνει την αγάπη των θεατών στις ελληνικές σειρές.
@Καθώς το κίνημα των Occupy εξαπλώνεται σε πανεπιστημιουπόλεις κατά μήκος των ΗΠΑ, πολλοί πανεπιστημιακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν αυτές τις ιστορικές διαδηλώσεις. Μετά τον ψεκασμό των φοιτητών από την αστυνομία του πανεπιστημίου, στο κατειλημμένο πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια, ο κολεγιακός ραδιοφωνικός σταθμός KDVS πραγμαοποιεί ζωντανή κάλυψη των κινητοποιήσεων, καθώς και την ομιλία της Καγκελαρίου Linda Katehi από το UC Davis. Το πρόγραμμα των τελευταίων ημερών περιείχε ζωντανή κάλυψη από τις συγκεντρώσεις που λάμβαναν χώρα στο πανεπιστημιακό συγκόρτημα, αλλά και ένα ηχογραφημένο απόσπαμα με τα σχόλια της Καγκελαρίου προς το συγκεντρωμένο πλήθος, διάφορες ομιλίες, κάποιος που περιέγραψε την προσωπική του εμπειρία από το περιστατικό με το πέπερ-σπρει την Παρασκευή καθώς και άλλη που τηλεφωνούσαν για να δώσουν ανταπόκριση από τη συγκέντρωση στο quad την ώρα που πραγματοποιούνταν.
@Σε 2ωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν σήμερα από τις 14.00 έως τις 16.00 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του Ομίλου «Πήγασος».
Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΦΕ, αντιμέτωπα με την κατάφωρα παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων», που ακολουθεί η εργοδοσία του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ, πραγματοποιώντας και άλλες απολύσεις συναδέλφων αυτό το μήνα, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις πολλές δεκάδες, που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, αποφάσισαν κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας και την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών ραδιοφώνου, τεχνικών τύπου, λιθογράφων, συντακτών περιοδικών τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS», καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό «S ΕΝΤRΑ FM», στα περιοδικά έντυπα (Car & Driver, Elle, Astra & Orama, Harmonia, Chronos oro, Sporty, W, Ιδανικό Σπίτι κ.λπ.) και στις ιστοσελίδες από τις 14.00 έως τις 16.00 την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011
@Οι εποχές επιβάλλουν και τις αλλαγές. Και στο ενημερωτικό ραδιόφωνο. Το κοινό θέλει να μάθει τι θα του συμβεί την επόμενη μέρα. Η μάχη στην κορυφή διεξάγεται μεταξύ ΣΚΑΪ και Real, οι οποίοι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, στην κορύφωση των πολιτικών διεργασιών, έκαναν και οι δύο ρεκόρ ακρόασης. Στο σχετικό ερωτηματολόγιο της Focus 203 απάντησαν πως ακούν τον ΣΚΑΪ και 184 τον Real, όταν οι απαντήσεις τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν κάτω από 150. FF Το βασικό κέρδος του Real FM δεν είναι τόσο η ανοδική τάση των ποσοστών όσο το ότι καθιερώνεται πλέον ως ενημερωτικός σταθμός, έχοντας ξεκινήσει πριν από τέσσερα χρόνια ως πολιτικός σταθμός γνώμ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…