Πολυτεχνείο στα media και αναδιανομή της πίτας του Τύπου

@Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr την εκπομπή "ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗ-ΝΩΝ ΟΠΕΡΑΤΕΡ", παραγωγής 1978.
Η εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαναγιώτου, που παρουσιάστηκε το 1978 με αφορμή τον εορτασμό της πέμπτης επετείου από την εξέγερση, είναι βασισμένη σε κινηματογραφικά ντοκουμέντα επαγγελματιών οπερατέρ οι οποίοι κατέγραψαν με την κάμερά τους τα γεγονότα. Έλληνες.
@Τρίωρη σύσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην εφημερίδα, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, ώστε να αποφασιστεί πότε θα γίνει τελικά η 48ωρη απεργία των εργαζομένων. Παράλληλα αύριο θα μοιραστούν στους εργαζόμενους συνολικά 500.000 ευρώ, που σημαίνει πρακτικά ότι ο καθένας θα πάρει από 400 – 1.000 ευρώ, έναντι των τριών μηνών που τους χρωστάει η ιδιοκτησία.
Λαζόπουλος όπως ήταν φυσικό, αποχαιρέτησε τον "φίλο" του και την κύρια πηγή έμπνευσης της σάτιρας τους, Γιώργο Παπανδρέου κάνοντας του ένα μνημόσυνο. Ο ηθοποιός με μια κορνίζα με τον Γιώργο Παπανδρέου, τέλεσε το μνημόσυνο του πρώην πρωθυπουργού με αναμμένα κεράκια δίπλα από τη φωτογραφία! Σίγουρα η σάτιρα εχθές είχε τα "κέφια" της, ειδικά στο σκετς με την Χρύσα Ρώπα... "Μα τον Πετσάλνικο" ήταν η κατάληξη που κανένας δεν χώνεψε...
@Σε νέα βάση θα εξετάσει πλέον το ΕΣΡ το θέμα της προβολής των ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του στοιχηματισμού, αφού θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για το θέμα. Ειδικότερα το δικαστήριο αποφάσισε ότι μέχρι τη χορήγηση των προβλεπομένων από τη νομοθεσία αδειών των οργανισμών αυτών, δεν μπορεί να ισχύσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της προβολής τους διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η διεξαγωγή στην Ελλάδα τυχερών παιγνίων μέσω Ίντερνετ ανήκει στο Δημόσιο.
αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει το χώρο της ραδιοτηλεόρασης και ειδικότερα των διατάξεων εκείνων που αφορούν στα θέματα ιδιοκτησίας και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των καναλιών θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα προωθήσουν οι επιχειρήσεις του τομέα στον αρμόδιο υπουργό μετά το πρώτο τρίμηνο του 2012 και ουσιαστικά αμέσως μετά τη σταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού.
Όπως κατ' επανάληψη έχουν επισημάνει οι επιχειρηματίες του κλάδου τόσο μέσα από τα θεσμικά τους όργανα όσο και μεμονωμένα σε δηλώσεις και συζητήσεις στην παρούσα φάση κατά την οποία η διαφημιστική δαπάνη τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο δέχεται σημαντικές πιέσεις είναι κομβικής σημασίας να υιοθετηθεί ένα ευέλικτο πλαίσιο δραστηριότητας το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συνάψουν ευρείας κλίμακας συνεργασίες και ενδεχομένως ακόμα και συγχωνεύσεις.
@Ραγδαία ένταση του ανταγωνισμού στο χώρο των κυριακάτικων εφημερίδων, με προσαρμογή της πολιτικής τους -τιμολογιακής και άλλης- στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται από την ευρύτερη οικονομική κατάσταση της χώρας, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, αφού τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν ανακατατάξεις στις κορυφαίες θέσεις των πωλήσεων.
Την ίδια ώρα και όπως προκύπτει από την κατανομή της διαφημιστικής πίτας στον κυριακάτικο τύπο, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% μοιράζονται οι έξι μεγαλύτερες εφημερίδες του χώρου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…