Οι βαρώνοι των media χάνουν..το 'τσαντίρι' των εξελίξεων...

οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα και των μεγάλων ομίλων στον χώρο των ΜΜΕ. Ήδη, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, το MEGA αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και χρειάζεται επειγόντως μέχρι το τέλος του χρόνου περί τα 120 εκατομμύρια ευρώ για τρέχουσες ανάγκες. Στο μεταξύ οι δυο μεγαλομέτοχοι (Βαρδής Βαρδινογιάννης και Γιώργος Μπόμπολας) δεν φαίνονται καθόλου διατεθειμένοι να βάλουν και πάλι στο χέρι στη τσέπη. Γιατί ο μεν κ. Βαρδινογιάννης έχει να αντιμετωπίσει το σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει προκύψει στο STAR, αφού το κανάλι που μέχρι πέρσι το εμφάνιζαν κερδοφόρο δεν καταφέρνει πλέον να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα της αγοράς. Και όπως είναι φυσικό οι μέχρι χθες σπουδαίοι μάνατζερ προκειμένου να μην χάσουν την προσωπική καλή μαρτυρία τους έναντι του κ. Βαρδινογιάννη προχωρούν σε δραματικές περικοπές μισθών και απολύσε
@Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αντιδρώντας στην επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων και της με αυτόν τον τρόπο χειραγώγησης της ενημέρωσης, αποφάσισαν, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στα Δημόσια και Δημοτικά Μ.Μ.Ε. σήμερα Τετάρτη και όπως φαίνεται θα υπάρξει συνέχεια...
@Επίσκεψη στο ALTER πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΡΤ και αντάλλαξε ενημερώσεις με εργαζόμενους στο κανάλι. Οι εργαζόμενοι στο ALTER ενημέρωσαν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους και το σημείο που βρίσκονται οι εξελίξεις. Σήμερα Τετάρτη στις 6μμ υπάρχει νέα συνέλευση στο ALTER. Eμβρόντητοι οι συνάδελφοι της ΕΡΤ άκουγαν καταγγελίες για πέρασμα στα έξοδα του ALTER, δαπανών για κομμώτριες που με ταξί πήγαιναν στα σπίτια συζύγων στελεχών και τις χτένιζαν, για οικειοποίηση οχημάτων του καναλιού από στελέχη, για χρέωση του καναλιού με έξοδα για πλαστικές εγχειρήσεις πχ για ανορθωτική στήθους, για χρέωση καυσίμων από κότερα, κλπ. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες, συνέπεια των ενεργειών που πέταξαν το κανάλι στα βράχια, με σκανδαλώδη οικονομική διαχείριση.
@Σαραντάρια άγγιξαν στα νεανικά κοινά οι «Ράδιο-Αρβύλα», για προχθες Δευτέρα (05-12-2011). Αναλυτικά, το ραβασάκι της AGB έδειξε τα εξής: Στο σύνολο, ο Κανάκης και η αντροπαρέα του άγγιξαν το 35,2%. Στα νεανικά κοινά τώρα, έφτασαν μέχρι και 44%.
@Νέο mail από τον Σταύρο Ψυχάρη δέχθηκαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ με το οποίο τους ενημέρωνε για διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους της διοίκησης σε ότι αφορά τις μειώσεις αποδοχών κατά 20% από την 1η Δεκεμβρίου. Στο mail, ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ ενημέρωνε τους εργαζόμενους στον οργανισμό ότι η μείωση αφορά τους εργαζόμενους με μισθό από 1500 ευρώ και πάνω.
@Τελευταίο «Αλ Τσαντίρι» για το 2011 ήταν το αποψινό! Ο Λάκης Λαζόπουλος αποχαιρέτησε πολύ συγκινημένος τους «Αλ Τσαντιριώτες» και τις «Αλ Τσαντιριώτισσες», ανανεώνοντας το ραντεβού για τη νέα χρονιά!Τι κι αν στο προτελευταίο «Τσαντίρι» είχε αφήσει υπονοούμενα πώς από το 2012 ίσως υπάρξουν αλλαγές; Στην τελευταία εκπομπή γι΄αυτή τη χρονιά, δεν ανέφερε τίποτα τέτοιο.Αντιθέτως, αποχαιρέτησε πολύ συγκινημένος τους τηλεθεατές, ερμηνεύοντας με βραχνή φωνή από τη συναισθηματική φόρτιση, το τραγούδι «Αν θυμηθείς τ΄όνειρο μου». Μάλιστα με το ζόρι συγκράτησε τα δάκρυα που άρχισαν να κυλούν από τα μάτια του.Κατά τ΄αλλα, το τελευταίο «Τσαντίρι» ήταν όπως όλα τα υπόλοιπα της χρονιάς που μας φεύγει. Σπαρταριστό, πέρασε άπαντες από «κόσκινο». Κανείς δεν γλύτωσε από την κριτική του Λάκη. Πολιτικοί, εκπρόσωποι της showbiz και παρουσιαστές μπήκαν στο σατιρικό του στόχαστρο.
@Με καθυστέρηση ενός και πλέον μήνα έγινε ευρύτερα γνωστή η ένταξη της Leo Burnett- Publicis στο άρθρο 99. Την 1η Νοεμβρίου, γράφαμε, πως το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την 983 απόφαση του (26.10.2011) αποδέχθηκε την αίτηση της διαφημιστικής εταιρείας Leo Burnett για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, την ίδια ώρα που η μητρική της διαμήνυσε στα τέλη Οκτωβρίου είχε πως θα την οδηγήσει σε πτώχευση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…