Αλλαγές στα τέλη, δορυφορικό ραδιόφωνο και άλλα..

@Αλλαγές και στα τέλη που θα εισπράττει το δημόσιο από τις πλατφόρμες δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Το ετήσιο κόστος μειώνεται στο 3% επί του τζίρου, αντί για το ανώτατο όριο του 4% που προέβλεπε η νομοθεσία. Έτσι η Forthnet για τα έτη 2012, 2013 και 2014 θα πληρώσει ποσοστό 3% επί του κύκλου εργασιών της Multichoice για τη Nova, αντί για ποσοστό 3,5% και 4% που προέβλεπε αρχικά ο νόμος 2644/1998 για τη συνδρομητική τηλεόραση και η σχετική σύμβαση. Η Multichoice ως και τώρα έχει πληρώσει κλιμακωτά, τα τέλη χρήσης για τη δορυφορική μετάδοση του σήματος από το 2000 ως και το 2011. Η χρέωση σύμφωνα και με το νόμο θα ξεκινάει από 0,5% για τα δύο πρώτα χρόνια και θα αυξάνεται κατά 0,5% ανά δύο έτη, όπως οριζόταν. Ωφελημένος μακροπρόθεσμα θα είναι και ο ΟΤΕ TV από την αλλαγή των χρεώσεων, αφού και για εκείνον θα μειωθεί το αντίστοιχο κόστος στο τέλος της σύμβασης του με το ελληνικό δημόσιο...
@Καλημέρα σας, από μία προεκλογική, πια, Ελλάδα. Δεν θα ασχοληθούμε όμως σήμερα με αυτά. Έχουμε άλλα να παρακολουθήσουμε, πιο ενδιαφέροντα. Δείτε λοιπόν πως αλλάζουν τα πράγματα. Πως προχωράει η τεχνολογία και γίνεται όλο και πιο γοητευτική. Και μας διευκολύνει και τη ζωή. Σε πολύ λίγο καιρό, σε ένα μέλλον δηλαδή όχι και τόσο μακρινό, στο αυτοκίνητο θα μπορούμε να ακούμε ραδιόφωνο μέσω internet. Άρα ραδιόφωνα από οποιαδήποτε μεριά της Γης. Οπότε θα πρέπει τα FM ραδιόφωνα, ειδικά στην Ελλάδα, να ανασκουμπωθούν αν θα θέλουν να παραμείνουν στο παιχνίδι. Διότι πλέον δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα εγχώρια web radios αλλά και πολλά ξένα. Δεν είναι άσχημο να οδηγάς ας πούμε στα βουνά της Τρίπολης και να ακούς BBC 6. Και να ποια είναι η τελευταία εξέλιξη. Tα νέα μοντέλα της Chrysler θα εξοπλίζονται με δορυφορικά ραδιόφωνα και θα διαθέτουν ραδιοφωνικές πλατφόρμες XM.
Ποια τα προτερήματα; Όπως ανακοίνωσε ο Jim Meyer, πρόεδρος του Sirius XM, όσοι αγοράζουν από εδώ και στο εξής αυτοκίνητα Chrysler θα είναι τυχεροί, αφού τα καινούργια μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με το νέο προγραμματισμό της XM, που περιλαμβάνει μουσική χωρίς διαφημίσεις, περισσότερους comedy σταθμούς, φουλ live αθλητικό περιεχόμενο, αλλά και το εξαιρετικά δημοφιλές SiriusXM Latino. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που παραδίδουμε την απαράμιλλη ηχητική μας διασκέδαση στην πρώτη εγκατάσταση του SiriusXM 2.0 σε αυτοκίνητα" σημείωσε.
@Ενώ η χώρα οδεύει σε μια κουτσή μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, η ετήσια έκθεση της η MAVISE , της βάση δεδομένων της ΕΕ για τα τηλεοπτικά κανάλια, Κάνει ειδική αναφορά στην πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ που απαγορεύει τις αλλεπάλληλες παρατάσεις στη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς άδεια. Καθεστώς που συνεχίζεται και με το σχέδιο που ενέκρινε η Τρόικα, η οποία και αποδέχθηκε την ελληνική σύμβαση, πρώτα να γίνει η μετάβαση και μετά να χορηγηθούν οι άδειες, μετά το Καλοκαίρι του 2013. Στην έκθεση αναφέρεται πως το οι διατάξεις αυτές κρίθηκαν από το ΣτΕ αντίθετες προς την αρχή του κράτους δικαίου και της αρχής της ισότητας, γιατί τιμωρεί εκείνους οι οποίοι, αν και έχουν υποβάλει αίτηση για άδεια, δεν έχουν δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό κανάλι, σε αντίθεση με εκείνους που έχουν καταλάβει αυθαίρετα ένα συχνότητα και παράνομα δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό σταθμό!
@Τα δελτία του Star αλλάζουν ώρα προβολής από σήμερα! Έτσι, το μεσημεριανό δελτίο του σταθμού θα βγεί στον αέρα στις 12:30, το απογευματινό στις 17:15, και το βραδινό όπως πάντα στις 19:45.
@Βραχνιασμένοι και με σπόντες επέστρεψαν οι «Ραδιο Αρβύλα» από τις καλοκαιρινές διακοπές.
Όχι δεν κρύωσαν. Απλά το έριξαν στο σκουός λίγο πριν ξεκινήσει η εκπομπή, με αποτέλεσμα να κουραστούν! «Παίξαμε σκουός στο studio πριν αρχίσει η εκπομπή και κοπάνησα την κονσόλα με τη ρακέτα. Ελπίζω να λειτουργεί ακόμα!» αποκάλυψε ο Αντώνης Κανάκης στην έναρξη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…