Ανατροπή του πολιτικού συστήματος διαφθοράς γράφουν οι ξένοι

@Τις μεγάλες απώλειες για τα «κόμματα λιτότητας» (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), αλλά και τη σημαντική ενίσχυση των «κομμάτων των άκρων», επισημαίνουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων και οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί, στις ιστοσελίδες τους.
Πιο συγκεκριμένα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει πως υπάρχουν μεγάλες απώλειες για τα «κόμματα των μέτρων λιτότητας» στην Ελλάδα, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την εφαρμογή τής συμφωνίας με την ευρωζώνη. Επίσης, τονίζει πως το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ – το οποίο αντιτίθεται στη μέτρα λιτότητας – «αρπάζει» τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ.
Το Associated Press (AP), από την πλευρά του, σημειώνει πως όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τα δύο μεγάλα κόμματα – μέχρι σήμερα – της Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Το αμερικανικό CNN αναφέρεται στα exit polls που προβλέπουν μεγάλη ενίσχυση των «κομμάτων των άκρων», όπως αυτό της «Χρυσής Αυγής», το οποίο – όπως τονίζει – κατορθώνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Το βρετανικό BBC επισημαίνει πως «βυθίζεται στην κάλπη» η κυβερνητική συνεργασία στην Ελλάδα, καθώς το κόμμα που φαίνεται πως θα καταλάβει τη δεύτερη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιτίθεται στα μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετηθεί στην Ελλάδα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…