Η πολιτική και η δημοσιογραφία ξέχασαν την διαφάνεια...

@Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αξιοπιστίας και διαφάνειας των μετρήσεων στο Διαδίκτυο, η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) ανακοινώνει την προσεχή έναρξη λειτουργίας υπηρεσίας πιστοποίησης των αποτελεσμάτων επισκεψιμότητας στα ψηφιακά Μέσα. Η ΕΝΕΔ ολοκληρώνει στις 18 Μαϊου την αξιολόγηση προτάσεων από σημαντικούς διεθνείς παρόχουςυπηρεσιών πιστοποίησης και θα ανακοινώσει τον ανάδοχο την Παρασκευή 1 Ιουνίου καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή του νέου συστήματος. Η Ένωση θεωρεί πως η μετάβαση σε ένα σύστημα πιστοποιημένων μετρήσεων επισκεψιμότητας, στα πρότυπα των πλέον ανεπτυγμένων χωρών, αποτελεί απαίτηση τόσο του εκδοτικού κλάδου όσο και της ευρύτερης αγοράς, ειδικά των διαφημιζόμενων που ολοένα και περισσότερο στρέφουν τα επικοινωνιακά τους κονδύλια προς τα ψηφιακά Μέσα και απαιτούν έγκυρα και αδιάβλητα στοιχεία, χωρίς πιθανά σφάλματα (εκ παραδρομής ή χειραγώγησης) που τείνουν να εμφανίζονται σε λιγότερο προηγμένες αγορές.
@Απαρέγκλιτα θα τηρήσει τη νομοθεσία το ΕΣΡ, για τον τηλεοπτικό χρόνο όλων των κομμάτων που αναδείχθηκαν στη Βουλή από τις πρόσφατες εκλογές. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ιωάννης Λασκαρίδης, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με το «αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να αποδώσουν στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, το ποσοστό που του αναλογεί (βάσει των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων το 7% του συνολικού τηλεοπτικού χρόνου που διατίθεται στα κόμματα), δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός εκφράζει μισαλλόδοξες απόψεις».
@Σε πρωτοφανή αδιέξοδο τα Μέσα Ενημέρωσης. Η πολιτική πόλωση, η μονοδιάστατη υποστήριξη του Μνημονίου και μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, διά της κατάρρευσης της αγοραστικής δύναμης του κοινού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό αδιέξοδο. Η καθυστέρηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που οφείλεται στους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπαδήμου, στερούν από την πλειονότητα των ΜΜΕ, τη δυνατότητα να λάβουν άμεσα τα δάνεια που προσδοκούσαν. Την ίδια ώρα οι μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων μειώνει την αγοραστική του δύναμη με προφανείς συνέπειες στις πωλήσεις επί του περιπτέρου για τις εφημερίδες, ή τη ραγδαία πτώση της διαφημιστικής δαπάνης για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Επιπροσθέτως αυτό που συμβαίνει είναι η έντονη αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των Μέσων ενημέρωσης. Αυτό γίνεται από μέρος του κοινού, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την ακροδεξιά που από διαφορετικές αφετηρίες και πολιτική στάση, «καταγγέλλουν το κατεστημένο των Μέσων Ενημέρωσης».
@Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Οι εκλογές στη Θεσσαλονίκης θα γίνουν στις 30 Μαΐου, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη σωτηρία των εφημερίδων και του Τύπου.
@Γιατί μίλησε με αυτά τα σκληρά λόγια, για την Ελλη Στάη, ο Νίκος Χατζηνικολάου; Σε ποιον απάντησε; Διαβάζοντας λοιπόν μήνυμα ακροατή για το πως σχολιάζει τη συμπεριφορά της Έλλης Στάη απέναντί του, ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε πικραμένος και ενοχλημένος: «Δεν ασχολούμαι αγαπητέ φίλε, δεν ασχολούμαι με τα μικρά».
@Την δυσφορία του για τον τρόπο που τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, σχολίασε ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας από την σελίδα του στο Facebook. Ο ίδιος ,έγραψε "Θα μπορούσε η εβδομάδα 6-13 Μαίου να γιορτάζετε κάθε χρόνο ως η εβδομάδα ανεξάρτητης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας" Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίθεση προς τα ΜΜΕ.Η πρώτη ήταν όταν βρισκόταν στην Ξάνθη που έκανε τους εξής χαρακτηρισμούς "Δεν με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα καναλιά σας.Έτσι και αλλιώς ο κόσμος δεν σας πιστεύει πλέον.Τον έχετε συκοφαντήσει,τον έχετε προσβάλλει ,τον έχετε εκβιάσει".
@Σε συνέντευξή του στη «Real Life», ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star Σταμάτης Μαλέλης μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση στην τηλεόραση σήμερα, για τις εκπομπές που ο ίδιος ξεχώρισε φέτος αλλά και για το κόψιμο του «Made in Star».
Για την τηλεόραση φέτος και για την επόμενη σεζόν: «Δεν μπορώ να κάνω σχέδια. Δεν ξέρω ποια κανάλια θα υπάρχουν, δεν ξέρω αν υπάρχουμε και εμείς. Πήγαμε να μιλήσουμε για το συμβόλαιό μου με τον πρόεδρο του σταθμού και σταματήσαμε να μιλάμε… Χωρίς να έχουμε καμία διαφωνία. Κοιταχτήκαμε και είπαμε, μα θα υπάρχουμε του χρόνου;

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…