Το on line ραδιόφωνο είναι το μέλλον και ακούγεται..

@Μετά και από άλλες μετρήσεις που έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την TargetSpot, σχετικά με το πόσοι προτιμούν να ακούν ραδιόφωνο μέσω internet, κρίνεται σχεδόν επιτακτικό οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να στραφούν όλο και περισσότερο στις internetικές εκδοχές τους. Αν επιθυμούν δηλαδή να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.
Είναι λογικό πάντως να αυξάνονται οι ακροατές του ραδιοφώνου μέσω web, αν σκεφτεί κανείς πόσοι διαθέτουν πλέον και ηλεκτρονικό υπολογιστή και tablet και smartphone, ακόμα και στην φτωχή Ελλάδα. Φανταστείτε στην Αμερική, με σακούλες θα βγαίνουν από τα καταστήματα του είδους!
Και ενώ λοιπόν τα ποσοστά ακροαματικότητας ραδιοφώνου με τον παραδοσιακό τρόπο μειώνονται, εκείνα του διαδικτυακού τρόπου αυξάνονται, με τους ακροατές να δείχνουν σχεδόν το ίδιο αφοσιωμένοι. Το 65% των ατόμων που ακούν ερτζιανό ραδιόφωνο ξόδεψαν τον ίδιο χρόνο ακρόασης με τους οπαδούς του ιντερνετικού.
@Μάλιστα, συγκριτικά με πέρυσι το 48% των ερωτηθέντων ακούει περισσότερο ράδιο μέσω μιας tablet συσκευής, το 38% μέσω κινητού τηλεφώνου και το 44% μέσω υπολογιστή. Και για να μην ξεχνάμε την άλλη μόδα της εποχής, που είναι τα social media, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το 60% των χρηστών του online radio επισκέπτονται κοινωνικούς διαδικτυακούς τόπους. Φυσικά η σχετική έρευνα εισήλθε και σε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στο προφίλ των ακροατών (βλέπετε ένα παράδειγμα στο παραπάνω σχεδιάγραμμα) αλλά δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σας μεταφέρουμε αριθμούς και ποσοστά, αρκετούς αριθμούς έχουμε στο κεφάλι μας (ειδικά από απλήρωτους λογαριασμούς). Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι την αλματώδη ανάπτυξη αυτού του είδους ακρόασης. Θα συμφωνήσουμε με τους φίλους μας τους Αμερικάνους. Αν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί επιθυμούν να παραμείνουν δυναμικά στο χώρο, οφείλουν να ακολουθήσουν το ρεύμα της εποχής και του αύριο. Να δώσουν δηλαδή μεγάλη βαρύτητα στις διαδικτυακές εκδοχές τους, να τις αναπτύξουν και να τις προωθήσουν. Κρίνεται πλέον απαραίτητο. Το ραδιόφωνο έχει πολύ μέλλον ακόμα και χαιρόμαστε γι' αυτό! Από το e-tetradio

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…