Εποχές για απεργιακές εφημερίδες και βλέπουμε...

@Οι Transistor θα βρεθούν την Τρίτη (19 Ιουνίου) στην "Τεχνόπολη" στο Γκάζι για να τιμήσουν με την παρουσία τους τη Μουσική Εκδήλωση-Συναυλία που διοργανώνει η "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων από κοινού με την Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ - Τοξικομανών στα πλαίσια του μήνα κατά των ναρκωτικών: ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ Η ΖΩΗ! ΚΙ ΟΧΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟΣ! Μαζί τους επί σκηνής θα είναι και οι Domenica, Υπόγεια Ρεύματα, Ρους, Gad και Dilemma για να απογειώσουν μουσικά τη βραδιά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Οι Transistor όμως συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους βόλτες και θα βρίσκονται στο απόλυτο μουσικό πάρτι, στο 34o River Party, στο Νεστόριο της Καστοριάς στις 2 Αυγούστου για να αφήσουν την προσωπική τους πινελιά στο event. Περισσότερα για το River Party εδώ.
@Κυκλοφόρησε το Σάββατο 16 Ιουνίου το τρίτο φύλλο των απεργών εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, έπειτα από σχετική απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το απεργιακό φύλλο εκδίδεται με δανεικό ΑΦΜ και τα έσοδά του θα πάνε στο απεργιακό ταμείο, ώστε να ενισχυθεί τόσο ο αγώνας των απλήρωτων εργαζομένων, όσο και η οικονομική τους στήριξη. Έκτός απ΄αυτό το φύλλο, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν άλλα δυο, στις 23 και 30 Ιουνίου. Τη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας αποτελούν οι Γιάννης Τριάντης, Βαγγέλης Δεληπέτρος, Χρήστος Ζέρβας, Γιώργος Τζεδάκις, Χρήστος Μέγας. Το απεργιακό φύλλο πωλείται προς 1,50 ευρώ, ενώ ο κεντρικός τίτλος του Σαββάτου 16 Ιουνίου ήταν «Τώρα, λύση!».
@Καθεστώς είναι πλέον οι ατομικές συμβάσεις με μειώσεις της τάξης του 30% στα ΜΜΕ της Μακεδονίας. Μετά τις εφημερίδες στη Θεσσαλονίκη, το φαινόμενο επεκτείνεται στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια της Μακεδονίας.
@Με μια πρωτοφανή κίνηση, η οποία αποτελεί κόλαφο για το Σύνταγμα, τους Νόμους και τη Δημοκρατία στη χώρα μας, η Τράπεζα της Ελλάδος, κατ’ εντολή της «υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρόïκα» έδωσε τη χαριστική βολή στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Με πραξικοπηματικό τρόπο, κούρεψε (κουρσεύοντας) τα αποθεματικά μας, τα χρήματα που με κόπους ζωής χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της Ενημέρωσης συγκέντρωσαν και συγκεντρώνουν δεκαετίες τώρα, διαχειριζόμενοι το Ταμείο τους χωρίς καμία επιχορήγηση ή οικονομική βοήθεια από το κράτος.
Ο υγιέστερος Ασφαλιστικός Φορέας της Ελλάδας, ο ΕΔΟΕΑΠ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, απειλείται με κατάρρευση εξαιτίας και του περιβόητου PSI, αλλά και των απαράδεκτων, πολιτικών μεθοδεύσεων στο πλαίσιο του βάναυσου Μνημονίου.
Ενδεικτικός της βαναυσότητας είναι ο τρόπος που συνετελέσθη η εγκληματική πράξη:
Στις 9 Μαρτίου 2012 το σύνολο των καταθέσεών μας, που είχε ενταχθεί στο Κοινό Ασφαλιστικό Κεφάλαιο, ανερχόταν στα 115.312. 441,47 ευρώ.
@Με καθυστέρηση ανακάλυψε και ο ΕΔΟΕΑΠ τη μείωση των αποθεματικών του κεφαλαίων κατά 100 εκατ. ευρώ . Σε ανακοίνωσή του, ο οργανισμός επικαλείται την ενημέρωση που είχε από την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω fax ...στις 7 Ιουνίου 2012, από την οποία προκύπτει πως στις 9 Μαρτίου το σύνολο των καταθέσεών που είχε ενταχθεί στο Κοινό Ασφαλιστικό Κεφάλαιο, ανερχόταν στα 115.312. 441,47 ευρώ.
Στις 12 Μαρτίου το “κούρεμα” μείωσε το ποσό αυτό και η ονομαστική του αξία διαμορφώθηκε στα 59.097.624,42 ευρώ. Στις 7 Ιουνίου το υπόλοιπό του ΕΔΟΕΑΠ στην Τράπεζα της Ελλάδας ανέρχεται σε 5.618.934,25 ευρώ, «όταν οι ετήσιες ανάγκες του ΕΔΟΕΑΠ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επικούρηση ανέρχονται σε περίπου 60.000.000 ευρώ».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…