Δάνεια, εκδότες και εποχή tv χωρίς πρόγραμμα...

@Είναι γνωστό ότι οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι με ιδιαίτερες ευαισθησίες, που αφουγκράζονται με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τον παλμό των γεγονότων. Με αφορμή τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση, επώνυμοι από τον χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του τραγουδιού, «συναντήθηκαν» στο twitter και αντάλλαξαν πολιτικά σχόλια, κάποια εκ των οποίων ήταν χιουμοριστικά και ιδιαιτέρως καυστικά, ενώ κάποια άλλα ξεχείλιζαν από αγανάκτηση.
@Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στο ΕΣΡ για την εκπομπή του Πέτρου Κώστοπουλου στον ΑΝΤ1. Η ΕΣΗΕΑ ζητά από το Ραδιοτηλεοπτικό να ζητήσει και να δει την συγκεκριμένη εκπομπή “Βράδυ” στην οποία ο ιδιοκτήτης της ΙΜΑΚΟ εκθείαζε τα θετικά της πτώχευσης μιας εταιρείας. “Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στα μεσα του ομίλου διεκδικούν τα δικαιώματα τους παραμένοντας, όμως, απλήρωτοι, προβάλλει σαν νέο πρότυπο την πτώχευση, που αφήνει στο απυρόβλητο την ευθύνη της επιχειρηματικής δραστηριότητας”, σημειώνει προς το ΕΣΡ η ΕΣΗΕΑ.
@Τρία δάνεια, συνολικού ύψους 4,9 εκατ. ευρώ, πήραν οι θυγατρικές του Πήγασου, Εκδόσεις Έθνος και Pegasus Magazines Publications, τους τελευταίους επτά μήνες. Ενώ άλλες εταιρείες ΜΜΕ δεν κατόρθωσαν να πείσουν τις τράπεζες, η εταιρεία Εκδόσεις Έθνος εξασφάλισε δάνεια από την Εθνική και την Alpha Bank, στο πλαίσιο όμως υπαρχουσών συμβάσεων. Αναλυτικά, όπως προκύπτει από τον απολογισμό της μητρικής εταιρείας Πήγασος, η εταιρεία Εκδόσεις Έθνος, η οποία εκδίδει την ομώνυμη εφημερίδα, στο πλαίσιο υπάρχουσας σύμβασης με την Εθνική έλαβε στις 19 Μαρτίου 2012 δάνειο ύψους 2.500.000 ευρώ. Η εξόφληση του δανείου θα πραγματοποιηθεί σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη καταβλητέα στις 16 Απριλίου 2013. Δύο μήνες νωρίτερα, η εκδοτική εταιρεία στο πλαίσιο υπάρχουσας σύμβασης με την Alpha Bank έλαβε (24 Ιανουαρίου 2012) δάνειο ύψους 1.200.000 ευρώ. Η εξόφληση του δανείου θα πραγματοποιηθεί σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη καταβλητέα στις 24 Φεβρουαρίου 2013. 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής'.
@Μακροπρόθεσμα δάνεια ύψους περίπου 123 εκατ. ευρώ έχει να αντιμετωπίσει ο ΔΟΛ τα επόμενα έτη. Στις 30 Νοεμβρίου 2012 καλείται να εξοφλήσει πλήρως κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 14.000.000 ευρώ. Το επόμενο δάνειο είναι μακρινό, αλλά έχει συναφθεί με την τράπεζα του Βίκτωρα Ρέστη. Είναι ύψους 8.000.000 ευρώ και είναι προγραμματισμένο να αποπληρωθεί στις 31.8.2018. Ο ΔΟΛ, όμως, ταυτόχρονα έχει και τα δύο μακροπρόθεσμα δάνεια, ύψους 7.400.000 ευρώ, της εταιρείας Μιχαλακοπούλου, την οποία απορρόφησε. Το πρώτο μακροπρόθεσμο δάνειο αφορά ποσό αρχικού ύψους 3.000.000 ευρώ, κυμαινόμενου επιτοκίου (euribor πλέον περιθωρίου 2,50%), και προβλέπεται να εξοφληθεί πλήρως μέχρι τις 31.1.2011.
@Με «συνοπτικές διαδικασίες» το καταψηφισμένο από τη ΓΣ και απερχόμενο προεδρείο της ΕΣΠΗΤ (Γ. Πλαχούρης, Σ. Κρίκος, Γ. Μπαζαίος), παραβιάζοντας κάθε νόμιμη διαδικασία, προσπάθησε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ να νομιμοποιήσει αναδρομικά το σύνολο των πρακτικών ΔΣ 27 μηνών από την αρχή της θητείας του, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της νομικής υπηρεσίας και μελών του ΔΣ, από το 2011, για τη σύμφωνα με το καταστατικό έγκρισή τους. Την παραπάνω καταγγελία έκαναν τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και Φωφώ Πέπονα. Με ανακοίνωση, η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ κατηγορεί για βαριά αμέλεια και εγκληματική αδιαφορία το απερχόμενο προεδρείο, που όχι μόνο αποτυπώνει την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει σήμερα η Ένωση, αλλά καταδεικνύει και τη συνδικαλιστική αδράνεια και αναποτελεσματικότητα, που κάθε μέρα γίνεται πιο εμφανής στους χώρους εργασία..
@Την αλλαγή κέντρου εκπομπής του τηλεοπτικού τους σήματος από την Αίγινα στον Υμηττό ζητάνε τα περιφερειακά κανάλια της Αττικής. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες της στήλης, έχουν κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αιτήσεις των μικρών καναλιών της Αθήνας, με τις οποίες ζητείται η αλλαγή του κέντρου ψηφιακής εκπομπής του σήματός τους από την Αίγινα στον Υμηττό! Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, καταστρατηγείται το θεσμικό πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης, το οποίο έδωσε ένα κέντρο εκπομπής για τα περιφερειακά κανάλια. tyologies...
@«Καθόλου αντικειμενική». Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας της VPRC για την τηλεόραση. Στα στοιχεία που δημοσιεύει το περιοδικό «ΜΟΝΟ», οι ερωτώμενοι απαντούν σε ποσοστό 82% πως η τηλεόραση δεν είναι καθόλου αντικειμενική ή είναι όχι και τόσο αντικειμενική και μόλις το 13% δηλώνει το αντίθετο. Η θέση των πολιτών στις πιέσεις και στον εκφοβισμό που δέχονται από τα δελτία ειδήσεων είναι πολύ αρνητική και στην κορυφή της έλλειψης αντικειμενικότητας τοποθετούν το Mega με 47,5%. Με μεγάλη διαφορά ακολουθούν ο ΑΝΤ1 με 7,5%, ο ΣΚΑΪ με 5,9%, το Star με 2,5%, η ΝΕΤ με 2,3%, ο Alpha με 1,1% και το Kontra με 0,7%. Πάντως, το κοινό μπορεί να ασκεί έντονη κριτική στο Mega, αλλά σύμφωνα με το δείγμα της AGB επιλέγει το κανάλι και για την ενημέρωση και για την ψυχαγωγία του. Από τις 14 Νοεμβρίου 2011 έως και τις 11 Ιουνίου 2012 το Mega είναι στην πρώτη θέση με 23,1%, δεύτερος ο ΑΝΤ1 με 18,1%, τρίτος ο Alpha με 12,6% και ακολουθεί το Star με 10,7%. Η ΝΕΤ με 7,5% ξεπερνάει για λίγο τον ΣΚΑΪ, που βρίσκεται στο 7,3%.
@Νέο σοκ για τις εφημερίδες κατά τη διάρκεια του προεκλογικού Μαΐου. Ο μέσος όρος των κυκλοφοριών συνέχισε τη σταθερά πτωτική του πορεία, -19%, με τις εφημερίδες να πουλάνε κατά μέσον όρο 1.143.746 φύλλα, χάνοντας άλλους 212.770 αναγνώστες σε σχέση με τον Μάιο του 2010. Στο σύνολο του πενταμήνου οι απώλειες μειώνονται ελαφρώς (κατά 16%), με μέσον όρο κυκλοφορίας 1.224.362 φύλλα (-226.272). Εξαίρεση στον κανόνα της πτώσης αποτελούν το «Θέμα», η «Real News», ο «Ριζοσπάστης» και η «Αυγή».
Είναι προφανές πως οι εφημερίδες μπαίνουν στη ζώνη του λυκόφωτος. Ο κόσμος δεν τις αγοράζει, καθώς έχει υποστεί δραματικές μειώσεις μισθών και προφανώς δεν τις βρίσκει ενδιαφέρουσες, ενώ συχνά οι εφημερίδες, λόγω και του μνημονιακού φανατισμού, βρίσκονται απέναντι από το κοινό τους. Και αναρωτιέται κανείς τι άλλο θα συμβεί αν προχωρήσει η ύφεση ή ο κόσμος πάει απλώς διακοπές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…