Το debate της πολιτικής ανυπαρξίας και η tv που κατέληξε στα αζήτητα

@Δεν χρειάζεται να πάει κανείς πολύ μακριά διαβάζουμε με προβληματισμό σε γνωστό συνάδελφο και μάλλον έχει απόλυτο δίκιο. Όταν μία πολιτική αναμέτρηση, το debate εν προκειμένω, στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας, μετατρέπεται σε κουβάρι – παιχνίδι για γυμνασμένες τηλεγάτες, το τι συμβαίνει στα πολιτικά, αλλά και στα media της Ελλάδας είναι προφανές. Φυσικά ούτε debate, ούτε πολιτικός λόγος και στο τέλος οι ατέρμονες φιλολογίες στα παράθυρα με το παιχνίδι της κολοκυθιάς θυμίζει μια καραμέλα που πιπιλίζεται για πολύ καιρό...
αταποντίστηκε η διαφημιστική δαπάνη στον περιοδικό Τύπο, που γνωρίζει πρωτόγνωρη μείωση εσόδων. Τα στοιχεία της Media Services για τον περασμένο Μάιο είναι αποκαρδιωτικά για τα ΜΜΕ. Στο σύνολό τους τα Μέσα εμφανίζουν μείωση διαφημιστικής δαπάνης κατά 35,37%, πήραν δηλαδή 105.755.901 ευρώ έναντι 163.625.585 ευρώ τον Μάιο του 2011. Η τηλεόραση έχει πτώση κατά 22,02%, τα περιοδικά κατά 43,65%, οι εφημερίδες κατά 41,86% και το ραδιόφωνο κατά 42,75%. Το πεντάμηνο του 2012 η συνολική δαπάνη σε όλα τα ΜΜΕ ανήλθε σε 479.159.363 ευρώ, εκ των οποίων τα ονομαστικά έσοδα για τα κανάλια είναι 193.803.978 ευρώ, καταγράφουν δηλαδή πτώση σε σχέση με το 2011 κατά 17,87%. Δεν θα διανείμει μέρισμα για την οικονομική χρήση του 2011 λόγω των ζημιών η Καθημερινή, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου. Η Γενική Συνέλευση της εκδοτικής holding εταιρείας θα γίνει στις 26 Ιουνίου. 'ΠΑΡΟΝ Κυριακής'.
@Καθημερινή εφημερίδα ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάκης Κουρής. Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές επαφές, φιλοδοξώντας μετά τις εκλογές να «κρεμάσει» στα περίπτερα το νέο φύλλο. Όπως αναφέρει η Αξία το έντυπο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού Kontra και θα έχει έντονο αντιμνημονιακό χαρακτήρα. Σε ό,τι αφορά τον ιδεολογικό χαρακτήρα της εφημερίδας, θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος.
@Οι υπογραφές για το «Πρωινό mou» δεν έχουν πέσει ακόμα. Σίγουρα όμως, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά θέλουν να παραμείνουν στο κανάλι με την πρωινή εκπομπή τους. To θέμα θα κριθεί στο πόσο θα μειωθεί η προσωπική τους αμοιβή. Η Κατερίνα Καραβάτου που ενδέχεται να αναλάβει το πρωινό του Alpha του χρόνου, προς το παρόν απολαμβάνει ανέμελη τα μπάνια της καθώς δεν έχει «πέσει» τηλεφώνημα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού.
@Οι Ράδιο Αρβύλα ανανεώνουν με τον ΑΝΤ1. Μία ανάσα πριν υπογράψουν το συμβόλαιο για την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον ΑΝΤ1 βρίσκονται οι Ράδιο Αρβύλα. Όπως αναφέρει το Tv Έθνος, μέχρι τα τέλη του μήνα, ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα, ώστε να πραγματοποιήσουν το επίσημο ραντεβού τους με το κανάλι. Η ομάδα έχει προχωρήσει σε τηλεφωνικές επαφές με τη διοίκηση του ΑΝΤ1 για την επόμενη σεζόν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…