Ολυμπιάδα, ισολογισμοί και καλοκαίρι ανακτατατάξεων

@Η ΕΡΤ Α.Ε. υπενθυμίζει ότι θα συνεχίσει μέχρι τις 17 Αυγούστου 2012, μετά και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, την αναλογική μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3 από τον Υμηττό, παρά τη διακοπή του αναλογικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών από αύριο, 20 Ιουλίου 2012. Επισημαίνεται ότι η αναλογική τηλεοπτική εκπομπή σήματος από την Πάρνηθα δεν θα διακοπεί. Οι τηλεθεατές της Αττικής που είτε επιλέγουν τη λήψη από τον Υμηττό, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα λήψης από την Πάρνηθα, για να λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα πρέπει να διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG 4 ή θα χρειαστούν εξωτερικό ψηφιακό δέκτη MPEG 4.
@Το θέμα της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες καθώς και το σύνολο των προβλημάτων στο χώρο των ΜΜΕ τέθηκαν επί τάπητος στην πρώτη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Στη σύσκεψη, που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Σκουρλέτη, τέθηκαν επίσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τα κρίσιμα ζητήματα της ΕΡΤ και των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της, η αναβάθμισή της και η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της. Επιπλέον αναφορά έγινε στο ρόλο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Κατά τη συνάντηση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αναφορά στο σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το χώρο των ΜΜΕ, τα ιδιαίτερα προβλήματα του επαρχιακού Τύπου αλλά και του υπερδανεισμού των μεγάλων τηλεοπτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων. Επιπλέον, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης.
@Συνεχίζεται για άλλες δέκα ημέρες τα μικρόφωνα στο Alpha Radio, με αφορμή την 10ήμερη απεργία που κήρυξε το συνδικαλιστικό όργανο των τεχνικών. Η απεργία, η οποία ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου, απαντάει στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων, στις εκδικητικές απολύσεις τεχνικών, στο κλίμα τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού. Οι τεχνικοί ζητούν την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού, την επαναπρόσληψη όσων απολύθησαν επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού. Επιπροσθέτως ο ένας διώκεται λόγω της ιδιότητός του ως συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΤΕΡ μας στον ραδιοσταθμό. Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του σταθμού χρησιμοποιεί την συχνότητα για να εκπέμπει, αντί της απλής εξαγγελίας της κινητοποίησης της ΕΤΕΡ, ένα σποτ όπου καταγγέλει την απεργία, το οποίο οι συνδικαλιστές χαρακτήρισαν ως ανακριβές και ψευδές.
Το Σάββατο λήγει άλλη μία 10ήμερη απεργία, η οποία πραγματοποιείται από τις 11 Ιουλίου, στους ραδιοσταθμούς Love Radio και Orange. Και εκεί έχουμε καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση των ραδιοσταθμών. Η κατάσταση στην Αθήνα συμπληρώνεται από τις απολύσεις στο ραδιόφωνο του Antenna, τις 18 «διακοπές συνεργασίας» (sic) του Flash και τη διακοπή προγράμματος του Sentra FM.
100 μέρες απεργίας κλείνει ο Ραδιοσταθμός του Άρη στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα που μας έρχεται. Εκεί έχουν να παίρνουν δεδουλευμένα από το Πάσχα. Ο Πρόεδρος της ομάδας έχει εδώ και περίπου ένα μήνα κάνει δηλώσεις στις οποίες μιλάει ξεκάθαρα για διακοπή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού λόγω οικονομικών προβλημάτων, χωρίς όμως να κάνει καμιά αναφορά στους απλήρωτους εργαζομένους.
@Στις 23 Ιουλίου ξεκινά και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Αυγούστου η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος ΑΕ, εταιρείας στην οποία ανήκει το Mega Channel.
Ο στόχος είναι η άντληση 10 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν κυρίως στην αποπληρωμή υποχρεώσεων σε προμηθευτές, ενώ όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο, οι ανάγκες χρηματοδότησης του καναλιού είναι μεγαλύτερες, γι’ αυτό και το τελευταίο βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες ώστε να εξασφαλίσει τα επιπλέον κονδύλια. Όσον αφορά στην παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα αφορά στην έκδοση 12.599.125 νέων ονομαστικών μετοχών με τιμή διάθεσης 0,80 ευρώ ανά μετοχή.
@Από την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, το πρόγραμμα του MAD TV θα μεταδίδεται μόνο ψηφιακά για την Αττική, μέσω της DIGEA, με κωδικοποίηση MPEG4, από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού.Οι τηλεθεατές του MAD TV θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ψηφιακά το αγαπημένο τους μουσικό κανάλι, μέσω της συχνότητας μετάδοσης 63 (810 MHz). Πιο συγκεκριμένα, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή, που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να συντονίσουν το MAD TV στην παραπάνω συχνότητα. Σημειώνεται ότι από τις 20/7/12, η αναλογική εκπομπή του MAD TV θα διακοπεί από τον Υμηττό.
@Νέα εκπομπή με το Γιώργο Καραμέρο στα δορυφορικά κανάλια του ΑΝΤ1 .Η εκπομπή «Καλή μου Ελλάδα» με το Γιώργο Καραμέρο κάνει πρεμιέρα στις 6 Αυγούστου στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη, ταξιδεύοντας στους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς και αναδεικνύοντας τα πιο σημαντικά ελληνικά προϊόντα. Ο Γιώργος Καραμέρος, μας ξεναγεί στις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας και μας παρουσιάζει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του κάθε τόπου, καθώς και τα ιστορικά, τα λαογραφικά και τα θρησκευτικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής...
@AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ομποσπονδιών εργαζομένων
Ένα μήνα μετά από τον σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης, η ζωή όλων των εργαζομένων εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά, οι άνεργοι βυθίζονται στην απελπισία και όλοι οι ασφαλισμένοι παρακολουθούν έντρομοι την κατάρρευση των Ταμείων, με άμεση υποβάθμιση της υγείας, της περίθαλψης και μείωσης των συντάξεων, με τη συνέχιση της κατεδαφιστικής πολιτικής των μνημονίων.
Η αναγκαία κατάργηση της πιο αντεργατικής νομοθετικής πράξης του 2ου Μνημονίου (ΠΥΣ αριθμ. 6), που κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει όρθιο από μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα, παραπέμπεται στο απροσδιόριστο μέλλον και σε έναν κοινωνικό διάλογο των τριτοβάθμιων οργανώσεων περιορισμένου αντικειμένου, και πάντα υπό την έγκριση της Τρόικας.
Άπαντες γνωρίζουν ότι όσο περνά ο καιρός, τόσο η εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι μονιμοποιείται. Η κατάσταση στην αγορά εργασίας βρίσκεται σε πλήρη απορρύθμιση και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναγκάζονται να κλείσουν.
Η μείωση των μισθών είναι ανεξέλεγκτη και απάνθρωπη, οι εργοδότες κάνουν πάρτι με τις εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις και την επιβολή των φτηνότερων λεγόμενων «ελαστικών» μορφών εργασίας, οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και η εφαρμογή τους μόνο ως ανέκδοτο ακούγονται, η διεκδίκηση των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων σκοντάφτει στο πιο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που είχε ποτέ η χώρα, οι απολύσεις έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία και η ανεργία εξαθλιώνει κάθε ελληνική οικογένεια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…