Η Ελλάδα αυτοκτονεί..πολιτικά και οικονομικά με τα νέα μέτρα στο Κυριακάτικο Τύπο

@OI άγριες διαθέσεις της Τρόικας με την μεγάλη κοινωνική αναταραχή που έρχεται αποτελεί μείζον προβληματισμό για τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου σύμφωνα με το www.greekmme.gr που αποτυπώνει την πραγματικότητα. Πιο αναλυτικά η ΄Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' υποστηρίζει ότι "Το Άγαλμα-Γενική Γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού η αρχαιολόγος που πολέμησε τον Εθνάρχη σε μια περίεργη σύμπτωση"-Σεμνά και ταπεινά 1: Μπουζούκια και λουλουδοπόλεμος στην τρελή πορεία της συγκυβέρνησης". To 'Πρώτο ΘΕΜΑ' υπογράφει με την σειρά του ότι "Αποσύρεται το κράτος από βασικές υπηρεσίες-Σε ιδιώτες οι Πολεοδομίες και οι Εφορίες-Συγχωνεύονται 100 Πανεπιστήμια και σχολές, νοσοκομεία, Κέντρα υγείας και Ειρηνοδικεία-Πατάει γκάζι ο Στουρνάρας για να αλλάξει το κλίμα-Στρατηγική επιλογή η σύγκρουση Σαμαρά με τους εργατοπατέρες αφού θα ανοίγουν όλα όπως συνε΄βη με την Χαλυβουργεία".
@O ΈΛΕΥΘΕΡΟΣ Τύπος΄επιστρατεύει τις πληροφορίες στο κεντρικό θέμα όπως "ΟΛΗ η έκθεση του ΚΕΠΕ με τις προτάσεις για το νέο μεσοπρόθεσμο-Πακέτο βόμβα με περικοπές 6 δις ΕυρώΚατάργηση δώρων στις επικουρικές από το 2013 με πλαφόν στις συντάξεις, κατάργηση μισθολογικών προαγωγών και οδοιπορικών, ψαλίδι στους μισθούς κατά 20%, μείωση στους διορισμούς αναπληρωτών δασκάλων, θέσπιση διδάκτρων και αιώνιους και μεταπτυχιακούς φοιτητές". To ΈΘΝΟΣ' προσθέτει επίσης ότι "Στο Δημόσιο μεγάλη αγωνία για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους για τις αναγκαστικές μετατάξεις-Η Μαύρη λίστα μαζί με τους 255 φορείς που κλείνουν και όλες οι μεγάλες αλλαγές".
@Με τίτλο «Φρενοκομείο!» κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει ότι «διοικήσεις ΔΕΚΟ «ξέχασαν» να...κόψουν μισθούς και οι υπουργοί «ξέχασαν» να τις ελέγξουν και συνεχίζουν να τις επιχορηγούν». Σύμφωνα με τη Realnews, «με εντολή Σταϊκούρα καλούνται οι δημόσιες επιχειρήσεις να δηλώσουν εάν εφαρμόζουν και σε ποιό βαθμό τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου από το 2010». Η προθεσμία έληγε την Παρασκευή και μέχρι τότε δεν είχε απαντήσει σχεδόν κανείς!
Σε αυτό το θέμα αναφέρεται το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου με τίτλο: «Ζητείται εισαγγελέας!» και επισημαίνεται: «τα τρωκτικά που ροκανίζουν ό,τι απέμεινε από τον πλούτο της χώρας, ροκανίζουν μαζί και το μέλλον της. Και είναι ίσως καιρός να «πιάσουν δουλειά» δυο-τρείς γενναίοι και ασυμβίβαστοι εισαγγελείς».
Επίσης στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:
- Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα: «Φοβάμαι ότι θα μας παρουσιάσουν την επιστροφή στη δραχμή ως εθνική επιτυχία»- «Η Κυβέρνηση Σαμαρά είναι πιο αδύναμη από την Κυβέρνηση Παπαδήμου».
- Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δηλώνει: «Τα μέτρα θα θίξουν κάποιους, αλλά δεν θα είναι οριζόντια».
- Νέοι εκβιασμοί για τη χρεωκοπία-Τελεσίγραφο από την τρόικα για νέα μέτρα το 2012.
@To 'BHMA' συμπληρώνει στο κεντρικό του θέμα ότι "Ασφυκτικές πιέσεις στη Κυβέρνηση Σαμαρά-Η Τρόικα έρχεται και οι συντάξεις φεύγουν, Πλαφόν τα 2.200 ευρώ και μετωπική με τους συνδικαλιστές". Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' υπογραμμίζει ότι "Οι πέντε πρώτοι μεγάλοι στόχοι για την πολυπόθητη ανάπτυξη-Εθνικές οδοί, ναυπηγεία, συγκοινωνίες, Μετρό Θεσσαλονίκης, ρευστότητα".
@To 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής' αποκαλύπτει ότι "Από τις καταθέσεις των Ελλήνων στις Ελβετικές τράπεζες-12,5 δις φόρους μπορεί να εισπράξει η Ελλάδα αν τελικά προλάβει...Με βάση την αντίτσοιχη ελβετογερμανική συμφωνία". Και ένα θέμα 'Συνέταιρος του γιου του Άκη ο κ. Μπόμπολας". Το ΆΡΘΡΟ' καταλήγει με την σειρά του ότι "Αγανακτισμένοι οι φορολογούμενοι με τους πάσης φύσεως φόρους να καταποντίζονται από την μαύρη τρύπα του Δημοσίου-Θα ξηλώσει το παρασιτικό Δημόσιο ο Σαμαράς; Ώρα μηδέν για απολύσεις και εξυγίανση του δημόσιου τομέα στην πράξη".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…