Τα κανάλια εγκαταλείπουν τη...Μακεδονία και με απολύσεις...

@Πριν από λίγη ώρα , αναφέρει το blog, seleo, ανακοινώθηκε το κλείσιμο του γραφείου του Alpha στη Θεσσαλονίκη αφήνοντας χωρίς δουλειά περισσότερους από 20 εργαζόμενους. Το ίδιο έχουν κάνει εδώ και καιρό τα υπόλοιπα κανάλια απαξιώνοντας την Μακεδονική πρωτεύουσα οπότε χάλια διαρκείας...
@Ένας χρόνος ακριβώς συμπληρώνεται από τότε που η Χ. Κ. Τεγόπουλος κήρυξε μονομερή στάση πληρωμών απέναντι στους 870 εργαζόμενούς της, ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι. Μόνο που η λιτή ανακοίνωση της διοίκησης δεν το περιέγραφε ακριβώς έτσι.
Κάνοντας λόγο για «προσωρινή έλλειψη ρευστού», ζητούσε υπομονή και στήριξη από τους εργαζόμενους μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Υπομονή και στήριξη δόθηκε για πέντε ολόκληρους μήνες απλήρωτης εργασίας, έναντι υποσχέσεων για δάνεια και απειλών για λουκέτο. Η συνέχεια γνωστή: Από τέλη Δεκεμβρίου ξεκίνησαν ταυτόχρονα οι επαναλαμβανόμενες απεργίες και η αίτηση της εταιρείας για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Σήμερα, δύο μήνες μετά την απόρριψη της αίτησης για το 99, με τους εργαζόμενους εξουθενωμένους, διασπασμένους, με πολλούς να έχουν αναγκαστικά επιλέξει τον δρόμο της συναινετικής απόλυσης χωρίς αποζημίωση ή δεδουλευμένα, η αίτηση πτώχευσης που κατατέθηκε στις 26 Ιουνίου φέρνει νέα, αρνητική για τους εργαζόμενους τροπή στην υπόθεση.
@- Το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, το οποίο εκπέμπει ήδη το ψηφιακό σήμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας από τον Ιούνιο του 2010. Για το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, και προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους τηλεθεατές να προσαρμοστούν στην ψηφιακή μετάβαση, δεν πραγματοποιήθηκε διακοπή του αναλογικού σήματος το 2010.
Ωστόσο, πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση 26337/675/7.6.2012 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1836, 11 Ιουνίου 2012) ορίζει την άμεση διακοπή του αναλογικού σήματος των καναλιών που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, από σήμερα 20 Ιουλίου 2012.
- Το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, που εκπέμπει ψηφιακά το πρόγραμμα των κρατικών, ιδιωτικών καθώς και των περιφερειακών καναλιών από τον Ιούνιο του 2010. Από το συγκεκριμένο κέντρο καλύπτονται κυρίως τα νότια προάστια του λεκανοπεδίου Αττικής.
- Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας, από το οποίο συνεχίζει να εκπέμπεται το αναλογικό σήμα των καναλιών, καθώς το συγκεκριμένο κέντρο δεν ανήκει στα 23 πρώτα σημεία βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 21161/2008 και συνεπώς δεν μετέχει στην μετάβαση, σε αυτή τη φάση.
@Νέο ΔΣ στην Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθήνων. Πρόεδρος εξελέγη Παναγιώτης Κωστάκης (KISS FM) αντιπρόεδρος η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου ( ΕΝ ΛΕΥΚΩ ), γενικός γραμματέας η Αγγέλα Κακαουνάκη ( ΣΚΑΪ ), ταμίας ο Σταύρος Γεωργάκης ( GALAXY 92 ) και μέλη οι, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος ( ATHENS DEE JAY ), Ανδρέας Γιαννίκος ( NRJ RADIO ) και Χρήστος Μπάρλας ( REAL FM . Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι, Κώστας Φωτόπουλος ( ΔΙΕΣΗ )Σπύρος Σταμούλης ( ΑΝΤΕΝΝA ) και Θάνος Ανδριόπουλος ( SFERA )
@Καταχρηστική, έκρινε την εφαρμογή του συστήματος της εκ περιτροπής εργασίας, σε εργαζόμενους του ομίλου επιχειρήσεων, της εφημερίδας «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ο Άρειος Πάγος, με απόφασή του, που αναμένεται να αποτελέσει νομολογία για τα εργασιακά δεδομένα.
Η υπόθεση αφορά διακόσιους περίπου δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, κ.α. εργαζόμενους, στις εταιρίες «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική ΑΕ» και «Εκδοτική Θεσσαλονίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» στους οποίους η εργοδοσία επέβαλε σύστημα εκ περιτροπής εργασίας, το Φεβρουάριο του 2011.
@Με επτά νέα κανάλια εκ των οποίων τα τέσσερα τοπικού χαρακτήρα, εμπλουτίζει ο OTE TV την πλατφόρμα του, προσφέροντας ακόμη περισσότερες επιλογές και περιεχόμενο από ολόκληρη την Ελλάδα στους συνδρομητές του. Τα κανάλια Kontra TV, Extra 3 και Sunny, μαζί με τα TV 100 και 4Ε από τη Θεσσαλονίκη, Κρήτη TV και Star Κεντρικής Ελλάδας, αποτελούν πλέον μέρος της προϊοντικής πρότασης του OTE TV. Τα 7 νέα κανάλια είναι διαθέσιμα μέσα από τα πακέτα Familly & Full του OTE TV Μέσω Δορυφόρου, μαζί με τα μεγάλα κανάλια εθνικής εμβέλειας, ενώ διατίθενται και από την υπηρεσία OTE TV Μέσω Conn-x.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…