Η τηλεόραση απέτυχε όπως οι πολιτικοί μας και το αύριο

@Δεν παραιτούμαι, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, ανήκω μόνο στον εαυτό μου και στον ΕΔΟΕΑΠ όλων των ασφαλισμένων, θα σταθώ όρθια στο καθήκον που μου ανέθεσε η κάλπη και όχι ομάδες συμφερόντων, τονίζει σε επιστολή που έστειλε στο «ΠΑΡΟΝ» η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου.
Διαβεβαιώνει ότι «τα διαθέσιμα του ΕΔΟΕΑΠ είναι περίπου 61 εκατ. ευρώ και βρίσκονται όλα σε λογαριασμούς καταθέσεων του Οργανισμού», «αρνούμαστε ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού μας στην Τράπεζα Ελλάδος είναι 5,5 εκατ. ευρώ, σ' αυτήν την απάτη του κουρέματος η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ είπε όχι και για τη ληστεία αυτή προσφύγαμε στο Συμβούλιο Επικρατείας», δηλώνει η κ. Σπανοπούλου.
Και στην κατηγορία που δέχθηκε, η απάντησή της είναι ότι «ούτε τα θηρία δεν τρώνε μεταξύ τους τις σάρκες τους».Όλη η επιστολή της Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, που σίγουρα θα προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις και θα ανάψει φωτιές με τις κατηγορίες που διατυπώνει ευθέως εναντίον πάρα πολλών, έχει ως εξής:
«Κύριε Κουρή, αγαπητέ Μάκη,
Δεν υπάρχει τίποτα πιο άχαρο για έναν δημοσιογράφο από το να απαντήσει σ' έναν ανώνυμο συνάδελφό του που παραβιάζει την επαγγελματική δεοντολογία και ηθική. Και καθώς η σιωπή μπορεί να θεωρείται αδυναμία, απαντώ επώνυμα. Είναι, δυστυχώς, πολλές οι ανακρίβειες και τα ψεύδη στα κείμενα για τον ΕΔΟΕΑΠ κι εμένα προσωπικά, που δημοσιεύτηκαν στο «Παρόν» τις δύο περασμένες Κυριακές. Θα χρειαζόμουν ολόκληρη τη σελίδα σας για να απαντήσω σε όλα όσα θίγονται από τον συντάκτη ή τη συντάκτριά τους.
Και επειδή είναι όλα αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.edoeap.gr) και απεσταλμένα στο σπίτι καθενός από τα 10.000 άμεσα μέλη του Ταμείου μας, μια δημόσια εμπεριστατωμένη απάντηση είναι, ίσως, περιττή. Στα 12 χρόνια της παρουσίας μου στον ΕΔΟΕΑΠ, άλλωστε, και ιδιαίτερα από το 2009, που ανέλαβα για πρώτη φορά θέση εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ, πάντα ενημέρωνα για όλα! Υπάρχουν τόσες αποδείξεις γι' αυτό, που είναι αδύνατο να διαψευστεί!
Ωστόσο, είμαι στη διάθεση της σύνταξης της εφημερίδας προκείμενου να τεκμηριώσω με πλήρη στοιχεία την αναλήθεια και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Γεγονός που εμείς, οι δημοσιογράφοι, γνωρίζουμε καλά να κάνουμε σε άλλους. Να τσακίζουμε, δηλαδή, κόκαλα με τον λόγο και τη γραφή μας...
Όχι, όμως, και αναμεταξύ μας! Στον χώρο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, αυτό το κάνει έντονα την τελευταία δεκαετία μια ομάδα “συναδέλφων” που δεν τιμούν το επάγγελμα με τα “ρεπορτάζ” και τις “θέσεις” τους, στους οποίους ούτε εσύ ούτε εγώ ανήκουμε και το έχουμε αποδείξει!
Φθάσαμε στη μεταξύ μας ανθρωποφαγία, λοιπόν!...."
@Βρήκαν την ώρα… Όταν ο κόσμος υπολογίζει, μετράει και το ένα ευρώ, υποχρεώνουν πάνω από 500.000 νοικοκυριά, μόνο στην Αττική, να δώσουν 40 ευρώ για να αγοράσουν τον φτηνότερο στην αγορά αποκωδικοποιητή, αλλιώς όσοι δεν έχουν ψηφιακή τηλεόραση, θα χάνουν τα ιδιωτικά κανάλια από την οθόνη τους. Δηλαδή μόνο στην Αττική θα βγάλουν συνολικά τα νοικοκυριά από την τσέπη τους 20.000.000 ευρώ! Ως γνωστόν, στις 20 Ιουλίου σβήνει το αναλογικό σήμα της Digea, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τρεις μέρες πριν από τις εκλογές.
Και το ερώτημα που αυτονόητα προκύπτει: Καλά, μέσα σ' αυτήν την οικονομική θύελλα, τώρα έπρεπε να πάμε από την αναλογική τηλεόραση στην ψηφιακή; Δεν μπορούσε να μετατεθεί για αργότερα, όταν φυσήξει κάποια ανάσα; Αλλά τι ζητάμε… Για άλλη μια φορά οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί, τον λαό, τους πολίτες τους υπολογίζουν μόνο στις εκλογές, μέχρι να τους πάρουν την ψήφο…
@Ο διαγωνισμός για τα δικαιώματα του Champions League δεν είναι πλειοδοτικός. Δεν αρκεί κάποιος να διαθέσει απλώς τα περισσότερα χρήματα καθώς η TEAM έχει 10 κριτήρια: Την οικονομική αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τους σταθμούς μετάδοσης που θα χρησιμοποιηθούν , τη γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη μαζί με το μερίδιο της αγοράς. Ακόμη πολύ βασικό στοιχείο είναι η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου και η δυνατότητα παροχής εγγυήσεων, αλλά και συνάμα ο βαθμός δέσμευσης για την προώθηση του ποδοσφαιρικού προϊόντος, ο συνδυασμός και συμβατότητα των προσφορών στην Κάθε χώρα, η αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων της διαδικασίας, η εξειδίκευση και οι ικανότητες της τηλεοπτικής παραγωγής, και η ικανότητα του υποψηφίου να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Τι μπορεί να γίνει τώρα;Η TEAM μπορεί να δεχθεί μια ελαφρώς μικρότερη προσφορά για να δικαιώσει πολιτικά το Σ. Κεδίκογλου και να εισπράξει σχεδόν όλο το ποσό, με την ΕΡΤ να δείχνει τους αγώνες. Μπορεί να ακυρώσει τη σύμβαση και να πληρώσει η ΕΡΤ όλο το ποσό και αποζημίωση που θα διεκδικηθεί σε διαιτητικό δικαστήριο, ή μπορεί να απευθυνθεί στο Mega , με την προσφορά των 2 εκατ. ευρώ και να διεκδικήσει τη διαφορά των 7,2 εκατ. ευρώ το χρόνο από την ΕΡΤ, μαζί με αποζημίωση...
@Ενα προκλητικό ριάλιτι με κεντρικό γνώμονα και στόχο να προβληθεί η πιο κακή εικόνα των Ελλήνων σε αμερικανικό δίκτυο πρότεινε διάσημος παραγωγός του Χόλιγουντ στους Ελληνες από τον χώρο της ηθοποιίας και της μουσικής που βρίσκονται στη Μέκκα του κινηματογράφου.
«Ηθελαν να βγάλουν τους Ελληνες καβγατζήδες, τους ζεν πρεμιέ εριστικούς και άμυαλους που θάβει ο ένας τον άλλον και τις γυναίκες ζηλιάρες» αναφέρει αποκλειστικά στην «Espresso της Κυριακής» ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο οποίος μαζί με τη σύντροφό του Ζιζέλ Λιούμπζεν, τον γνωστό ηθοποιό Χρήστο Βασιλόπουλο και τους τραγουδιστές Αλέξια, Μαρίνα Σόλωνος και Κωνσταντίνο Ησαΐα βρέθηκαν στο ραντεβού με τον παραγωγό. Στη συνάντηση είχε κληθεί και ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος όμως εκείνες τις ημέρες βρισκόταν στην Ελλάδα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…