Εδώ για ξεπούλημα ραδιόφωνα και ούτε φως στο τούνελλλ

@Έτσι κι αλλιώς ήταν ένας ραδιοσταθμός χωρίς... νόημα. Ο «Play 88.9». Με λαϊκά και ποπ τραγούδια στο ρεπερτόριό του, τραγούδια που τα βρίσκεις σε πέντε-έξι άλλα ραδιόφωνα της μπάντας με πιο πλούσια ιστορία και μεγαλύτερη δυναμική. Χώρια τις... ραδιοφωνικές του παραγωγούς. Η Νίκη Κάρτσωνα, η Εύα Αντωνοπούλου και η Δούκισσα Νομικού. Μια χαρά κορίτσια είναι και πολύ όμορφα, για το ραδιόφωνο μόνο δεν ξέρω αν κάνουν (εκτός από την Εύα, που είναι δημοσιογράφος). Άλλωστε στα ερτζιανά δεν υπάρχει και εικόνα. Δεν βλέπεις, μόνο ακούς. Είναι ένα πρόβλημα αυτό, αξεπέραστο... Ο «Play 88.9» λοιπόν άλλαξε ιδιοκτησία. Τα ηνία της αναλαμβάνει η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, ιδιοκτήτρια υπενθυμίζουμε και του «Εν Λευκώ 87.7». Ήθελε μία συχνότητα ακόμα η Δασκαλοπούλου, μία «καθαρή συχνότητα» να τη στήσει από την αρχή όπως αυτή ακριβώς επιθυμεί. Να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο ραδιοφωνικό όραμα. Για να δούμε, ή μάλλον για να ακούσουμε, ποιο και πως θα βγει το αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι πως ο σταθμός θα αλλάξει και όνομα αλλά και ρεπερτόριο. Εδώ τα ραδιόφωνα για πούλημα...
@Στο δεύτερο μισό της νέας σεζόν, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2013, αναμένεται να βγει στον αέρα ο «Όμορφος Κόσμος» του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο Γρηγόρης έχει ρίξει τώρα όλο του το βάρος στο ραδιόφωνο διαψεύδοντας αυτούς που ισχυρίζονταν ότι δε θα σηκώνεται κάθε πρωί ώστε να είναι στις 06.00 στο πλάι του Γιώργου Λιανού και της Ράνιας Κωστάκη.
@Στα χνάρια που βάδιζε επί 17 ολόκληρα χρόνια θα κινείται το «Φως στο Τούνελ», που αναμένεται να κάνει το Νοέμβριο τηλεοπτικό ντεμπούτο στον Alpha. Ένας ειδικός χώρος ετοιμάζεται στο Studio Pro που θα φιλοξενήσει την Αγγελική Νικολούλη και τους συνεργάτες της, ενώ η παρουσιάστρια σχεδιάζει τη θεματολογία των πρώτων της εκπομπών. Το «Φως στο Τούνελ», εκτός από τη συνήθη θεματολογία του, δηλαδή τις εξαφανίσεις, όπως γράφει το TV BOX, θα έχει ανά τέσσερις ή πέντε εκπομπές ένα ειδικό αφιέρωμα στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος.
@Δείτε πώς διαμορφώθηκαν οι μέσοι όροι των καναλιών εθνικής εμβέλειας στο σύνολο και το νεανικό κοινό για χθες Παρασκευή28/09....
 MEGA 23,7 22,5
ANTENNA 17,6 16,8
ALPHA 9 11.6
STAR 10 13,6
NET 7 3,8
ET-1 2,1 1,4
ET-3 4,5 2,8
SKAI 9,5 9.
@Παρέμβαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών αλλά και του Εισαγγελέα για δημοσιογράφους που παρέχουν υπηρεσίες δημοσιότητας σε εταιρείες του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήμα FM, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Τρίμης επιβεβαίωσε την πληροφορία, επισημαίνοντας πως υπάρχουν ήδη στοιχεία για το πώς συστήνονται εταιρείες συμβούλων ή εταιρείες δημοσίων σχέσεων, με τις οποίες κάποιοι δημοσιογράφοι υπογράφουν συμβάσεις παρέχοντας συμβουλές και ευνοϊκότερη μεταχείριση στα ΜΜΕ όπου εργάζονται. Τέτοιου είδους δραστηριότητα, το λεγόμενο payroll, απαγορεύεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.
@Ο Χάρτης των Αθηναικών ραδιοφώνων σύμφωνα με το e-tetradio. Κάποτε ακούγαμε στα FM με άδεια τον Α100, τον Έψιλον FM και άλλους συλλογικούς σταθμούς που λείπουν από τη μπάντα87.5 Κρήτη FM 
Εκπέμπει κανονικά ακόμα και όταν οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΕΤΤ μας διαβεβαιώνουν για το αντίθετο - δεν καταλαβαίνουν οι κρητικοί από απειλές κι αστυνομικές επιχειρήσεις. Με κρητικά τραγούδια, αποκλειστικά. Και μαντινάδες ασφαλώς!   
87.7 Εν Λευκώ 
Περισσότερος ο λόγος πια στο πρωινό του πρόγραμμα και με, σχετικά, διαφοροποιημένο -πιο ροκ- σάουντρακ. Οι αλλαγές κρίνονται προς το παρόν (κατά τα 2/3 τους τουλάχιστον),  επιτυχημένες.    
88.0 Oasis     
Αναμείνατε στο ακουστικό σας, προμηνύονται εξελίξεις. Διατηρεί το αυθεντικά λαϊκό του ρεπερτόριο, ο ιδιοκτήτης του όμως Ανδρέας Γιαννίκος έχει δεχτεί συγκεκριμένες προτάσεις για υπενοικίαση της συχνότητας (και κατ' επέκταση, αλλαγή ύφους αυτής).
88.3 VFM 
Ανέκαθεν από τα δυνατά χαρτιά του ομίλου Λυμπέρη ο VFM, περιόρισε το κόστος του μεν αλλά διατηρεί τη δυναμική του. Νεανικός, γνωστό αυτό.     
88.6 NRJ 
Δεν «έπιασε» στην Ελλάδα το επιτυχημένο αυτό γαλλικό brand name και υποψιάζομαι το γιατί. Μου θυμίζει το Billboard Greece η περίπτωσή του... Μόνο ξένη μουσική, επιτυχίες. 
88.9 Play     
Πλέον πέρασε (από τον όμιλο Αλαφούζου) στα χέρια της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου. Θα αλλάξει λίαν συντόμως όνομα και ρεπερτόριο. 
89.2 Music     
Διαρκώς με ανοδική τάση, ακολουθεί την «hot» συνταγή με τη διαρκή επανάληψη λίγων και συγκεκριμένων τραγουδιών-επιτυχιών σε ένα επίμονο (κι εκνευριστικό ενίοτε) power play. 
89.5 Εκκλησία της Ελλάδος
Με οικονομικά προβλήματα και ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός. Το άνοιγμά του στα... κοσμικά θέματα παρουσίαζε ενδιαφέρον. Δεν είμαι σίγουρος αν το πείραμα στέφτηκε τελικά με επιτυχία. 
89.8 Δρόμος FM 
Δυνατό ούτως ή άλλως ερτζιανό χαρτί, ενισχύθηκε κι άλλο φέτος (με Περρή-Παπαβασιλείου), παίζει πολύ γερά στο πεδίο του ανταγωνισμού.   


  
90.1 902 Αριστερά στα FM 
Σκιά του παλιού καλού εαυτού του, δέσμιος του παρελθόντος του. Τζάμπα τόση ιστορία να χάνεται στα απολιθωμένα μπλοκ του ΠΑΜΕ και του Ριζοσπάστη. 
90.4 Κανάλι 1 Πειραιά 
Με Μιχαλολιάκο δήμαρχο τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών κ.ο.κ. Και όμως, γίνεται καλή δουλειά στο λιμάνι, σε διάφορες ζώνες του προγράμματος.     
90.9 Τρίτο Πρόγραμμα     
Δεν είναι πια το «Τρίτο» που γνωρίζαμε. Εσωστρεφές, ξανακλείστηκε στο... καβούκι του. Χώρια το πλήθος των επαναλήψεων εκπομπών που γίνονται εμφανείς ακόμα και από τους περιστασιακούς ακροατές του.         
91.2 Πειραΐκή Εκκλησία     
Αυστηρά προσανατολισμένη στο έργο της.         
92 Galaxy     
«Συντροφιά για όλες τις ώρες». Δεν παίζει πάντως slow κομμάτια, έχει αλλάξει προ πολλού το ύφος του (το οποίο φυσικά παραμένει mainstream). Madonna θα ακούσουμε, ναι. Μόνο ξένη μουσική.
92.3 Λάμψη     
Επανήλθε στο λαϊκο-ποπ στίβο από τη στιγμή που πέρασε στον έλεγχο των Αττικών Εκδόσεων. Καλύτερο δεν τον λες πάντως τώρα, με τίποτα...
92.6  Best Radio     
Ενώ αυτόν τον λες σίγουρα καλύτερο απ' ότι στο παρελθόν. Ειδικά το τελευταίο διάστημα. Λες και οιδυσκολίες (τρίμηνες καθυστερήσεις μισθοδοσίας) κάνουν την ομάδα πιο δυνατή. Στο γνωστό, γοητευτικό, μουσικό του μοτίβο.
92.9 Kiss FM     
Ανέκαθεν αξιοπρεπής. Με καλή mainstream και ολίγον-τι ροκ, αισθητική. Αρκετά 80's και 90's. Σύντομα δεν αποκλείεται να αποκτήσει και αδερφάκι. 
93.2 Orange     
Άνευ λόγου και νοήματος ραδιοσταθμός όπως είναι τώρα. Δεν έφτιαξε brand name, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Με ξένα τραγούδια, επιτυχίες ως επί το πλείστον του σήμερα. 
93.6 Kosmos     
Δεν διαθέτει τη δυναμική του παρελθόντος, τον «κατατρώγει» η κακοδαιμονία του δημοσίου, παραμένει ωστόσο ένα ωραίο ραδιόφωνο που αξίζει να ακούς. 



94 Ράδιο Επικοινωνία     
Ανύπαρκτος (1).
94.3 Xenios   
Ανύπαρκτος (2).
94.6 Nova Sport    
Το καλύτερο και μεγαλύτερο αθλητικό ραδιόφωνο της πόλης. Μου αρέσει, αλλά δεν το ακούω το τελευταίο διάστημα, προφυλάσσω τον εαυτό μου από αυτό που λέγεται ακόμα ΑΕΚ...
94.9 Ρυθμός
Μάκης Πουνέντης rules. Παρατήρησα πως η ακροαματικότητά του έπεσε όταν έλειπε η πρωινή εκπομπή. Τεράστια επιτυχία ο σταθμός έστω και αν η μουσική του επικεντρώνεται στον κατάλογο μίας δισκογραφικής εταιρίας, της Heaven - φαινόμενο προς μελέτη αυτό.    
95.2 Athens Dee Jay 
Νο 1 νεανικός σταθμός. Ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος κάνει καλή δουλειά στον τομέα αυτό, ομολογώ. Η αλήθεια να λέγεται..
96 Flash      
Δεν αποκλείεται σε λίγες μόνο ημέρες να έχει αλλάξει χέρια. Το όνομα Πέτρος Κυριακίδης πάντως, στα στενά χριστιανικά δρομάκια στις παρυφές των Εξαρχείων, κατέχει περίοπτη θέση. 
96.3 Red     
Ο καλός -για mainstream- ροκ σταθμός της Αθήνας. Αν εμβάθυνε λίγο περισσότερο στη μουσική θα παρουσίαζε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον. Αξίζει, χωρίς αμφιβολία. 
96.6 Pepper     
Από τα επιτυχημένα project των FM, κατάφερε να αποκτήσει «όνομα» πολύ σύντομα.  Καλό σάουντρακ. Οικονομικά προβλήματα κι εδώ, μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζόμενων. 



96.9 Rock FM 
Το ροκ είναι μία έννοια, έχουμε πει, απίστευτα ευρεία. Άλλωστε κιθάρες υπάρχουν και στις λαϊκές πίστες ακόμα. «Ακίνδυνος».    
97.2 Easy     
Ο πρώην «ΑΝΤ1 97.2». Να δούμε τι θα προκύψει στο τέλος μια και οι αλλαγές δρομολογούνται αυτές τις μέρες. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι «ελαφρά» ενημερωτικός. 
97.5 Love Radio     
Ένα καλό ραδιόφωνο, αφημένο στην τύχη του. Οι παραγωγοί του παραμένουν απλήρωτοι και ακούγονται στο μικρόφωνο λες κι εκτελούν αγγαρεία. Ευτυχώς δεν έχει μπει ακόμα σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Υπάρχει σωτηρία; Σαφώς, ναι.
97.8 Real FM     
Το «talk of the town» ραδιόφωνο του τελευταίου έτους. Δίκαια. Από την Ελληνοφρένεια στον Τράγκα και τώρα στον Χατζηνικολάου...
98.3 Αθήνα 984    
Άχρωμος πια και αδιάφορος. Πάντοτε βέβαια στην «καλή όχθη» των ερτζιανών. 
98.6 Derti     
Προς πώληση, την Τετάρτη έχουμε δημοπρασία, ακούγεται πως η πλευρά Γιώργου Πολίτη (Sfera) ενδιαφέρεται γενικώς και αορίστως για τη συχνότητα. Μαθαίνω επίσης πως στις καινούργιες εγκαταστάσεις που θα μετακομίσει (ο Sfera), φτιάχνονται επιπλέον στούντιο...
98.9 Alpha Radio   
Πλέον υπό την... καλλιτεχνική διεύθυνση του Δήμου Βερύκιου. Μετριότατος ο σταθμός εδώ και καιρό. Και με τόσες αλλαγές στο δυναμικό του που χάνεις τη μπάλα. Δεν ξέρεις ποιον θα ακούσεις και σε ποια ώρα. 
99.2 Μελωδία 
Η καλύτερη ελληνική μουσική στην πόλη. Είναι κάπως πιο «κρύο» ως ραδιόφωνο πια και πιο απρόσωπο, σύμφωνοι, η ανάληψη όμως της διεύθυνσής του από τον Νίκο Νικολακόπουλο τον απογείωσε. 



99.5 ΒΗΜΑ     
Σε γενικές γραμμές ένα πολύ σωστά στημένο και σοβαρό ειδησεογραφικό ραδιόφωνο. Του λείπει το κάτι παραπάνω όμως...Ο «κράχτης»; Έστω, αυτός...
100.3 ΣΚΑΙ
Κάπου, κάποτε,κάπως. Δεν είναι πολλές πια οι αξιόλογες εκπομπές του. Ο σταθμός έχει χάσει την αίγλη του, ορισμένοι πιστεύουν πως έχει απολέσει και την αξιοπιστία του. Και, σίγουρα, την καλή έξωθεν μαρτυρία. Και ο Άρης Πορτοσάλτε παλιά ήταν καλύτερος, ακουγότανε πιο «αγνός» στο μικρόφωνο.    
101.3 Δίεση     
Παραμένει σταθερός στο ίδιο επίπεδο πολλά χρόνια τώρα. Δεν αποκλίνει από την πορεία του. Παίζει καλά ελληνικά και ξένα τραγούδια. 
101.8 ΕΡΑ Σπορ 
Καμία σχέση με το πώς ήταν λίγα μόνο χρόνια πριν. Αποψιλώθηκε την ώρα που βρισκότανε στο peak της.     
102.2 Sfera     
Πιο ζωντανός από ποτέ, ανεξαρτήτως αν η μουσική που παίζει τώρα είναι σαφώς χειρότερη από ποτέ...



102.5 Nitro Radio     
Την Τετάρτη ορίστηκε ο νέος πλειστηριασμός, ξανά στις 4 και μισή το απόγευμα - κι ας έλεγαν οι κυριακάτικες εφημερίδες άλλα, μην τις πιστεύετε. Η τιμή του ορίζεται στις 500 χιλιάδες. Για να δούμε, θα εμφανιστεί επιτέλους κανένας. Σε λίγο έτσι όπως πάει θα μας πληρώνουν για να τον πάρουμε. 
103.3 Sentra     
Άνοιξε ξανά πριν από δύο-τρεις εβδομάδες, με τους εργαζόμενους του Πήγασου να δουλεύουν -εκβιαστικά- αμισθί. 
103.7 Δεύτερο Πρόγραμμα 
Δεν μπορεί να είναι ποτέ «κακό». Θα μπορούσε όμως να είναι πιο καλό. Σαν χαμένο μου φαίνεται, ολίγον τι σαν να ψάχνεται... 
104 Παρέα     
Λαϊκά τραγούδια κακής ποιότητας και μία συχνότητα με ελάχιστη ακροαματικότητα. Στον Δημήτρη Ρίζο ανήκει και αναρωτιέμαι γιατί δεν την πουλάει μια και δεν την αξιοποιεί.    
105.2 Aτλαντίς      
Πάντοτε σε ερασιτεχνικό πλαίσιο, συνεχίζει την hip-hop πορεία του κάτω από αντίξοες, οικονομικά, συνθήκες. Με τα up του και τα down του, όλα αυτά τα χρόνια. 
105.5 Στο κόκκινο 
Ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με σαφώς πιο ριζοσπαστικές και προχωρημένες ιδέες αυτός. Επειδή η ευαισθησία (sic) της Αριστεράς είναι δεδομένη όμως, μοιάζει λίγο δύσκολο ο σταθμός να... καλουπωθεί. Αν συντονιστεί το όλο «πράγμα» θα απογειωθεί. 
105.8 ΝΕΤ FM   
Την γονάτισαν και αυτή οι περικοπές. Δεν είναι κακό ραδιόφωνο, το αντίθετο μάλιστα, αλλά δεν διαθέτει και τίποτε (σχεδόν) να σε τραβήξει στη συχνότητα. 
106.2 Mad Radio     
Επίσης με προβλήματα οικονομικής υφής. Το τρίτο φουλ νεανικό ραδιόφωνο της μπάντας είναι το τελευταίο διάστημα κάπως παρατημένο στην τύχη του. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…