Τα ελεύθερα ραδιόφωνα σε κόντρα με τα εμπορικά-Τελικά σε ποιους ανήκει το ραδιόφωνο;

@Σε μήνυση που υπέβαλε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ κατά του Ράδιο Ένταση οφείλονται οι πιέσεις που δέχονται οι δύο αυτοοργανωμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ράδιο Ένταση, με την οποία μάλιστα κατηγορεί τον ΣΚΑΪ ότι εκπέμπει "σιωπή" παράνομα στους 100,6, για να "προστατέψει" το 100,3, καθώς και ότι μέσα από τις εκπομπές του πριμοδοτεί τους φασίστες. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χτες, με πιέσεις της εισαγγελίας έχει τεθεί βίαια εκτός λειτουργίας το Ράδιο Ένταση, ενώ έχει διακοπεί η παροχή ίντερνετ στον 98FM και το Athens Indymedia. Η ανακοίνωση του Ράδιο Ένταση αναφέρει: « Αναλαμβάνουμε την ευθύνη... Για τις εκρηκτικές ιδέες, την ελεύθερη διάδοση και μεταφορά τους, τη σύσταση ελεύθερης και αμεσοδημοκρατικής ραδιοφωνικής οργάνωσης, τη διατάραξη της κοινής και οικιακής ειρήνης. Εμείς, η συνέλευση που γεννήθηκε στις μέρες του Δεκέμβρη -που τόσο θέλετε να ξεχάσετε-, που εκπέμπουμε στους 100,1. Στα 5 χρόνια Ράδιο Ένταση είδαμε το κίνημα σε πολλές φάσεις, είδαμε την κοινωνία να αντιστέκεται, να θεσμίζει και να εγκαταλείπει το παραδοσιακό. Είδαμε την οικονομική κρίση να γίνεται κρίση των αξιών ενός συστήματος που πλέον δε μπορεί να εκπροσωπήσει τίποτα, γιατί πλέον δεν υπάρχει τίποτα κοινό να εκπροσωπηθεί. Ολόκληρα κομμάτια της κοινωνίας μπαίνουν σε κατάσταση εξαίρεσης: από τους απεργούς των ΜΜΜ μέχρι ολόκληρα χωριά στις Σκουριές, τίθενται εκτός νόμου. Το Ράδιο Ένταση δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αφού ήταν παρόν. Ήταν εκεί, το Δεκέμβρη του '08, στην πλατεία Συντάγματος το '10, και κάθε φορά που η καρδιά του κινήματος χτυπούσε δυνατά, διαθέτοντας τα 100,1 fm στις φωνές των αποκλεισμένων. Και ενώ φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι τα ραδιοκύματα του Ράδιο Ένταση είναι στη διάθεση του κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, και ενώ σεβόμαστε τον ακροατή μας ακόμα και στα KW που χρησιμοποιούμε, σε αντίθεση με τους "νόμιμους" ραδιοσταθμούς και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο νόμος τα αγνοεί αυτά. Όπως αγνοεί επίσης, την ίδια την ουσία του πανεπιστημίου ως δημόσιο χώρο, ως σημείο διάδοσης των ιδεών. Ο νόμος θέλει να φιμώσει το Ράδιο Ένταση.
@Υπό απειλή της καταστολής βρίσκονται οι δυο μη κερδοσκοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αθήνας με πολιτικό περιεχόμενο, καθώς και η ενημερωτική σελίδα Athens Indymedia. Σύμφωνα με ανακοίνωση του 98FM, εισαγγελικές πιέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του Internet στον 98FM (93.8FM) και το Athens Indymedia, ενώ το Ράδιο Ένταση 100.1 έχει διακόψει την εκπομπή του. Η συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση την Παρασκευή 12 Απρίλη στη 1:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
Η τραγική ειρωνία είναι ότι ενώ κλείνουν τα δυο ραδιόφωνα που έχουν ως σημαία τους την ελευθερία της έκφρασης, οι διπλανοί παράνομοι εμπορικοί πομποί στους 98 και στους 100,6 συνεχίζουν να λειτουργούν ανενόχλητοι από την «ευαισθητοποιημένη» εισαγγελία.Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Τρία από τα μέσα αντιπληροφόρησης του ανταγωνιστικού κινήματος, το athens indymedia, ο 98FM και το Ράδιο Ένταση από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απρίλη δέχτηκαν την κρατική καταστολή. Διακόπηκε η παροχή internet, μετά από εισαγγελικές πιέσεις». Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Σε μια περίοδο που μια ολόκληρη κοινωνία δυσκολεύεται ακόμα και να ανασάνει από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική καταστολή, οι μικρές ή μεγάλες τοπικές αντιστάσεις, οι μικροί ή μεγάλοι εργατικοί αγώνες, είναι αναζωογονητικοί και ελπιδοφόροι, και είναι αυτοί που  μεταδίδουν την σπίθα της επανάστασης, που  εμπνέουν και  σπέρνουν τις ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές ιδέες για να γκρεμίσουμε μια και καλή τον κόσμο της εκμετάλλευσης… Ακριβώς αυτή τη στιγμή και ακριβώς επειδή οι πραγματικοί τρομοκράτες τρομοκρατούνται από τις κοινωνικές αντιστάσεις, η εξουσία επιχειρεί να επιβάλλει τον επικοινωνιακό σκοταδισμό των καθεστωτικών ΜΜΕ. Η φίμωση και η καταστολή των μέσων αντιπληροφόρησης δεν θα περάσει στα ψιλά γράμματα των βρωμοφυλλάδων τους και των καναλιών τους. Η απάντησή μας θα ξεπεράσει τους γελοίους πανηγυρισμούς των φασιστοειδών και εξουσιαστών. Τα μέσα αντιπληροφόρησης είναι τα δικά μας μέσα, η φωνή των δικών μας αγώνων που μας δείχνουν το δρόμο για να φτιάξουμε τον κόσμο που θέλουμε.»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…