Αθλητικές παρεκτροπές και τηλεοπτικό καλοκαίρι...

@Πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού δημοσιογράφου από μπράβους μέσα στην εφημερίδα όπου εργάζεται έχει καταγγελθεί τις τελευταίες ώρες στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Εκδότης αθλητικής εφημερίδας κατήγγειλε ότι χθες το απόγευμα ένας πρώην συνεργάτης του εντύπου -ο οποίος ανήκει σε σύνδεσμο φανατικών οπαδών- μαζί με δύο άλλους «φουσκωτούς» εισέβαλαν στα δημοσιογραφικά γραφεία και ξυλοκόπησαν τον νεαρό δημοσιογράφο αφού τον παρέσυραν σε χώρο όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.
@Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, ο Alpha πρωτοστατεί και κάνει μία ουσιαστική κοινωνική τομή στην ενημέρωση. Από τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, η ενημέρωση στον Alpha θα είναι διαθέσιμη και στη νοηματική γλώσσα, καθιστώντας την προσβάσιμη στους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές. Η έγκυρη και άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση αποτελεί πάγιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών με προβλήματα ακοής, οι οποίοι αγγίζουν τους 25.000-30.000 περίπου, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος. Ανταποκρινόμενος σε αυτή την ανάγκη, ο Alpha προχωρά στη διάθεση του Δελτίου Ειδήσεων και στη νοηματική γλώσσα μέσα από το Web TV του. @Alter: Δεν είναι η τελική απόφαση για το Alter αυτή που έλαβε το Πρωτοδικείου. Η απόρριψη αφορούσε το αίτημα για παράταση ενός μήνα που είχε ζητήσει ο πραγματογνώμονας για να παραδώσει το πόρισμα του για την εταιρεία και δεν ήταν το οριστικό “όχι” στο αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Συνεπώς, το Alter παραμένει ακόμη στη ζωή, έχοντας ακόμη κάποιες ελπίδες για την τηλεοπτική του επιβίωση.
@Ανησυχία έχει προκαλέσει στη διοίκηση του STAR η απροθυμία των εργαζομένων του καναλιού να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Η συμμετοχή έως αυτή τη στιγμή κρίνεται ιδιαιτέρως χαμηλή, ενώ αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του μήνα που λήγει και η προθεσμία, δεν θα καλυφθεί ο αριθμός που έχει υπολογίσει η διοίκηση, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί, είτε να δώσει παράταση είτε να προχωρήσει σε άλλα πιο ριζικά μέτρα μείωσης του προσωπικού. Οι γνωρίζοντες τα στοιχεία συμμετοχής των εργαζομένων που έχουν δηλώσει πρόθεση να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κάνουν λόγο για απογοητευτικά νούμερα, για αυτό και οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν το επόμενο βήμα να είναι οι απολύσεις μέσα στο καλοκαίρι! Πηγή: enimerosi24.gr
@Σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα, αυτό της παρεμπόδισης παροχής ενημέρωσης από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Λέσβου και κατ’ επέκταση όλων των νησιών του Αιγαίου, αναγκάζεται να επανέλθει με νέα Ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου και τον Υπουργό Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Την ώρα που ο Σίμος Κεδίκογλου, κωλυσιεργώντας αναιτιολόγητα αρνούνταν και αρνείται να απαντήσει στην Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ σχετικά με την πρωτοβουλία της Τηλεόρασης Μυτιλήνης για την οριστική επίλυση του χάρτη συχνοτήτων στη Λέσβο, η Άγκυρα φρόντισε να απλώσει και άλλο τα πλοκάμια της στη Λεσβιακή κοινωνία, προτείνοντας στον ιδιοκτήτη του Ρ/Σ «Σκάι Αιγαίου», τη φιλοξενία αναμεταδότη, από τα απέναντι τουρκικά παράλια! Όπως αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης του «Σκάι Αιγαίου» Γιάννης Πάπουκας, «τελευταία, υπάρχουν προσφορές από Τούρκους, ότι το πρόβλημα το γνωρίζουν και ότι αν θέλουμε βοήθεια, μπορούν να φιλοξενήσουν εκείνοι τον αναμεταδότη μας».
@Την προσωρινή αναστολή έκδοσης των περιοδικών της αποφάσισε, ομόφωνα η γενική συνέλευση των Τεχνικών Εκδόσεων, αναζητώντας λύση για τη διαφύλλαξη της εμπορικής αξίας των τίτλων. Το θέμα της συνέχισης ή όχι λειτουργίας της εταιρείας θα κριθεί από νέα συνεδρίαση του ΔΣ των Τεχνικών Εκδόσεων.
ρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες αμερικανικές σειρές της τελευταίας διετίας και ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι στο Mega. Σύμφωνα με το περιοδικό “My Tv”, η σειρά “Revenge” (Εκδίκηση), που κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου μήνα, καταγράφει τις περιπέτειες την νεαρής Έμιλι, η οποία επιστρέφει στη γενέτηρά της με άλλο όνομα.
@Μειώθηκε το κόστος μισθοδοσίας όλου του προσωπικού στο Mega, πλην των στελεχών. Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2013 δείχνουν πως μετά και τη μείωση του προσωπικού κατά 34 άτομα (φτάνοντας τα 531) το κόστος μισθοδοσίας μειώθηκε κατά 2.439.563 ευρώ. Από 8.411.700 ευρώ που έδινε το Mega το πρώτο τρίμηνο του 2012 για τους εργαζομένους το κόστος μειώθηκε σε 5.972.137 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τα διευθυντικά στελέχη και τα μέλη της διοίκησης, όπου η μείωση ήταν μόλις 83.826 ευρώ, από 595.959 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε 512.133 ευρώ το ίδιο διάστημα του 2013. Κι όμως, η μείωση του κόστους εργασίας, επί της ουσίας μόνο των εργαζομένων, δεν μπορεί να παρακολουθήσει εκείνη της διαφήμισης. Μέσα σε ένα έτος χάθηκαν 6.290.765 ευρώ, δηλαδή τα τριπλάσια από τις απομακρύνσεις του προσωπικού και τις μειώσεις στη μισθοδοσία. Το πρώτο τρίμηνο του 2013 τα έσοδα μειώθηκαν σε 14.211.807 ευρώ από 20.502.572 ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012. Ένα ακόμη μικρό σοκ για την εταιρεία είναι η απώλεια μισού εκατομμυρίου ευρώ από κατάθεση στην Τράπεζα Κύπρου. To Mega προβλέπει πως θα χάσει 512.343 ευρώ από κατάθεση της θυγατρικής του στην Κύπρο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…