Οι μεγάλοι μέτοχοι της TV και που ανήκει σε ποιον

Ποιοι ελέγχουν  τους πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς;  Το ΕΣΡ στην ιστοσελίδα του ανακοίνωσε τα μετοχολόγια των τηλεοπτικών σταθμών για το 2012, με μοναδική αλλαγή στη μετοχική σύνθεση του Σκάι.
O ANTENNA ανήκει κατά 100% στην  ANTENNA New Technologies Invest Ltd, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από την ANTENNA Group. Σε αυτή μετέχουν με 25% η  Holnest  Investments  LTd(Μίνωας Κυριακού), και με 24,5% η Praxis Global Houlding (Αθηνά Κυριακού) η  Altavista Global Holdings Ltd (Ξενοφών Κυριακού)  και η Globecast Holdings LTD. (Θοδωρής Κυριακού) Στο Mega Channel, πριν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως και 10 εκατ. ευρώ συμμετέχουν ο Πήγασος με 26,82% ο ΔΟΛ με 22,11%, η Benbay του Β. Ρέστη με 5,26%, η BNP Baribas με 4,69%, η Premier LTD  με 3,49% η Προμηθέας  Gaz με 2,93% ενώ σημαντική συμμετοχή  μέσω off shore εταιρειών έχει ο όμιλος Βαρδινογιάννη, Ακόμη η Χ.Κ. Τεγόπουλος διατηρεί το 2,68% της εταιρείας.
Στον Alpha η μεταβίβαση του  70% που κατέχει το RTL στο Δ. Κοντομηνά που κατέχει το 30%, τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οπότε προς το παρόν, στα αρχεία του ΕΣΡ δεν καταγράφονται αλλαγές. Ίδια παραμένει η μετοχική σύνθεση και στο  Alter. Οι Μοντέρνοι Καιροί έχουν το 24,998%, ο Ανδρέας Γ. Κουρής 15,45%, ο Γιώργος Κουρής 13,58%, η Πρες Ελλάς 11,42%, ηLove Radio 10,19%, ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς 5,11% , η Commerzbank 2,86%, ο Γεράσιμος Τζαννετάτος 1,25%, ο  Γιώργος Σοφιανός 1%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…