Σοκ και δέος στα κανάλια και χωρίς ΕΡΤ...

@Σοκ και δέος από τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στην τηλεόραση κατά 30% στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Η συζήτηση για τη συγχώνευση μεταξύ του Mega και του Star μπορεί να έχει παγώσει μετά την αρνητική στάση του Γ. Μπόμπολα στη σχετική πρόταση του Β. Βαρδινογιάννη, αλλά η δραματική μείωση της διαφήμισης στην τηλεόραση, που μπορεί να έχει συνέπεια την καθίζηση των εσόδων στα 180 εκατ. ευρώ για το 2013, θα επαναφέρει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο το ζήτημα. Το πρόβλημα είναι πως αυτή η πτωτική τάση δεν φαίνεται να έχει τέλος, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις, με αποτέλεσμα η τηλεόραση να έχει μπει σε ένα σπιράλ θανάτου. Είναι κοινό μυστικό πως, μετά την κατάρρευση του Alter, οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών περιμένουν το κλείσιμο ενός ακόμη σταθμού! Προς το παρόν, οι παίκτες στην ελεύθερη τηλεόραση ακολουθούν μοναχικό δρόμο. Το Mega επέλεξε τη νέα αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 15,1 εκατ. ευρώ και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη την ενίσχυση του Star έως το τέλος του χρόνου, βάζοντας τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ τον μήνα στα ταμεία του καναλιού. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς «κληρονόμησε» από τους Γερμανούς του RTL έναν καθαρό από δανεισμό Alpha και έχει να καλύψει μόνο τις τρέχουσες ανάγκες λειτουργίας, ενώ αποστασιοποιημένος από την Ελλάδα δείχνει να είναι ο Θοδωρής Κυριακού, ο άνθρωπος που πριν από περίπου τρία χρόνια είχε θέσει το ζήτημα των συγχωνεύσεων.
 @Στον αγώνα παραμένουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Ιδού η ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες: Σε μια μαζική συνέλευση, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν -με συγκεκριμένες κινήσεις και βήματα- να κλιμακώσουν των αγώνα τους που ήδη μετράει 3 και πλέον μήνες. Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Σωματείου με τη διοίκηση της ΕΡΤ από την οποία δεν προέκυψε καμία συγκεκριμένη απάντηση ή δέσμευση για τα προβλήματα, τα οποία χρονίζουν. Μάλιστα, από τη συζήτηση προέκυψε πως το θέμα του ενιαίου μισθολογίου, υπάρχει ακόμα πάνω στο τραπέζι.Επίσης, η Διοίκηση δεν είχε τίποτε συγκεκριμένο να απαντήσει για τη ρύθμιση στον νόμο Μανιτάκη που αφορά στη δημόσια Διοίκηση και προβλέπει ακόμα και την κατάργηση της ΕΡΤ, αλλά ούτε και για τα πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συρρίκνωση της ΕΡΤ, απολύσεις κ.λπ. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τη συνεχιζόμενη αδράνεια από πλευράς της Διοίκησης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία, Τετάρτη και Πέμπτη.. @Καθυστερήσεις στη μισθοδοσία του “‘Εθνους”. Η ιδιοκτησία της εφημερίδα ενημέρωσε πως η μισθοδοσία για το μήνα Απρίλιο θα ολοκληρωθεί ως τις 25 Απριλίου καθώς το συγκρότημα για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν είχε τη δυνατότηττα να καταβάλει ταυτόχρονα το Δώρο του Πάσχα και το μισθό.
@Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η κάλυψη του δεύτερου ημιτελικού της φετινής Eurovision από την ΕΡΤ! Είναι πολύ πιθανό φέτος η Eurovision είτε να μην μεταδοθεί, είτε να βγει στον αέρα χωρίς περιγραφή. Μετά την σημερινή στάση εργασίας στην ΕΡΤ που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, από τις 6 το απόγευμα σήμερα Δευτέρα 13 Μαϊου, έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, αύριο Τρίτη αναμένεται να αποφασιστεί το αν θα γίνει αποδεκτή πρόταση για 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη.
@Στο πρώτο 10ήμερο του Μαϊου το Get Lucky μεταδόθηκε από 52 ραδιοσταθμούς (από τους 200 καταγραφόμενους της Media Inspector αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα) και βρίσκεται στο Νο 25 (με βάση των αριθμό μεταδόσεων) στο ξένο ρεπερτόριο (Νο 108 στο μικτό). Η πορεία του είναι ανοδική βέβαια, νομίζω πως Ιούνιο και Ιούλιο θα σαρώνει. Ιδού λοιπόν τα 10 ξένα και τα 10 ελληνικά τραγούδια που ακούστηκαν περισσότερο στα ραδιόφωνα τις προηγούμενες ημέρες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…