Αυτοκτονία για την ΕΡΤ και παρανομίες στα media..

αύρα πανιά κρέμονται από την οροφή του κτιρίου της ΕΡΤ3 στη Λ. Στρατού. Με αυτόν τον τρόπο επέλεξαν οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ3 να εκφράσουν τη λύπη τους για την αυτοκτονία υπαλλήλου του οργανισμού, η οποία πήδηξε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Περδίκα.
αράνομη η σύνθεση του ΕΣΡ, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Το συμβούλιο με την 3513/2013 απόφασή του, κρίνει πως η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 57 του νόμου 3979/2011, που αναφέρει πως “η αυτοδίκαια παράταση της θητείας των μελών του ΕΣΡ καλύπτει ισόχρονο διάστημα μέχρι τον διορισμό νέων μελών”, έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή Μαζική και ξεκάθαρη ήταν η καταδίκη των σχεδίων που απεργάζεται η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών-μετόχων του Ταμείου. Δημοσίως, άλλωστε, οι εμπνευστές τους εκτέθηκαν, καθώς δεν μπόρεσαν να κρύψουν ότι εμφορούνται από τα ίδια αγνά… ιδανικά με τις κυβερνήσεις των μνημονίων, την τρόικα, αλλά και τα αφεντικά των ΜΜΕ. Οι προτάσεις τους – τις οποίες μάλιστα επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως θέση του ΔΣ, παρ’ ότι δεν είχαν εγκριθεί… – δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών: βάναυσες και οριζόντιες περικοπές των συντάξεων και των παροχών υγείας, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την πλευρά των εργαζομένων (όχι όμως και των εργοδοτών). Και σαν να μην έφταναν αυτά, ανοίγουν τον δρόμο για τον αλλληλοσπαραγμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ, προβάλλοντας αιτήματα για την κάλυψη του ελλείμματος του ΕΔΟΕΑΠ από άλλα όμορα ταμεία. Ταυτόχρονα δε, οι ίδιοι άνθρωποι έχουν να αποδείξουν μια ύποπτη και ένοχη σιωπή για τα κλεμμένα από την κυβέρνηση, για τα κουρέματα των αποθεματικών, για τις ανομίες της περασμένης διοίκησης, για τα εκατομμύρια που χρωστούν διάφοροι καναλάρχες και εκδότες!
@ΕΣΗΕΑ: ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΔΟΛ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Για πολλοστή φορά τα τελευταία τρία χρόνια, η διοίκηση του ΔΟΛ επιβάλλει νέες θυσίες στους εργαζόμενους. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, χειρότερες και εντατικότερες συνθήκες δουλειάς και φόβος δεσπόζουν τον τελευταίο χρόνο στη Μιχαλακοπούλου με τη διοίκηση να τα φορτώνει στις «κακές Τράπεζες». Ωστόσο, η εμπειρία έδειξε ότι η μέθοδος των περικοπών με τον μανδύα της κρίσης οδήγησε στη ραγδαία συρρίκνωση του προσωπικού χωρίς να σταματήσει, όμως, τη ζημιογόνα πορεία του Οργανισμού. Δηλαδή, το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα δεχτούμε να βλέπουμε τους ανθρώπους μας να «πεθαίνουν» δίπλα μας επαγγελματικά και βιοποριστικά ή θα σταθούμε αλληλέγγυοι με το κεφάλι ψηλά.
@Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων ΕΡΤ- Από την πρώτη στιγμή, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαμε καταγγείλει ότι το λουκέτο της ΕΡΤ σχετιζόταν με ένα ευρύτερο σχέδιο συνεργασίας της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, για την πλήρη χειραγώγηση της τηλεόρασης. Η συγκυρία ήταν ευνοϊκή λόγω της πίεσης από την τρόϊκα να διατεθεί στην βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας μέρος των μέχρι σήμερα τηλεοπτικών διαύλων, το λεγόμενο ψηφιακό μέρισμα. Η σκανδαλώδης εύνοια της Digea, στο κείμενο των προδιαγραφών για την ανάδειξη παρόχου δικτύου, που είχε δοθεί σε διαβούλευση, συνάντησε την κατακραυγή της μεγάλης πλειονότητας όσων πήραν μέρος σε αυτήν και η κυβέρνηση έδειξε να αναδιπλώνεται αναβάλλοντας τον επίμαχο διαγωνισμό που επρόκειτο να προκηρυχτεί στις 30/6/13. Εν τούτοις, μόνον αδρανής δεν έμεινε. Προετοίμασε συστηματικά το έδαφος για την παράδοση του πολύτιμου και σπάνιου δημόσιου πόρου των συχνοτήτων μισοτιμής στα γνωστά ιδιωτικά συμφέροντα:

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…