ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ MEGA, ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Στο ΔΣ της «Τηλέτυπος» συζητήθηκε η τόνωση του ψυχαγωγικού προγράμματος, που θα χρηματοδοτηθεί μέσω...ραγδαίας μείωσης προσωπικού, που θα φτάσει περίπου το 1/3 του προσωπικού !

Νέο γύρο περικοπών προσωπικού εξετάζουν στο Mega, προκειμένου να εξοικονομήσουν τα αναγκαία κεφάλαια, τα οποία θα...  ... αξιοποιηθούν ώστε να τονώσουν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα με νέες ελληνικές σειρές και άλλες λύσεις. Όπως έχει γίνει αντιληπτό, στα στελέχη του καναλιού που λαμβάνουν τις αποφάσεις, το κανάλι δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με συνεχείς επαναλήψεις παλαιού προγράμματος ούτε με μέτριας ποιότητας ξένο πρόγραμμα. Εάν σκοπεύει να παίζει ως πρωταθλητής, οφείλει να επενδύσει. 
Ο σταθμός, που βρισκόταν μέχρι πριν λίγους μήνες στην κορυφή της τηλεθέασης, κινδυνεύει να χάσει την πρώτη θέση στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, από τον ανταγωνισμό του ΑΝΤ-1, ο οποίος πολλές ημέρες ή και εβδομάδες καταφέρνει να παίρνει την πρωτιά. Ο κίνδυνος που διαφαίνεται δεν είναι τόσο το πρεστίζ του σταθμού, όσο η μείωση του διαφημιστικού του εσόδου, την περίοδο που το έχει πιο πολύ ανάγκη.
Το θέμα των απολύσεων ετέθη στο Δ.Σ. της «Τηλέτυπος», που συνήλθε την περασμένη Πέμπτη, πρώτη φορά με τη συμμετοχή του νέου διευθύνοντος συμβούλου Θ. Ανδρεούλη. Το Δ.Σ., σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε το θέμα της τόνωσης του ψυχαγωγικού προγράμματος, αλλά και νέων απολύσεων, που θα το χρηματοδοτήσουν. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ραγδαία μείωση προσωπικού, που θα φτάσει τα 100 έως 150 άτομα από όλες τις ειδικότητες- περίπου το 1/3 των εργαζομένων, όταν το σύνολο τους κυμαίνεται γύρω στα 400 άτομα.
Προηγούμενη μεγάλη μείωση προσωπικού έγινε στον σταθμό πριν από δύο χρόνια, όταν εργαζόμενοι με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και σχετικά υψηλούς μισθούς αποχώρησαν με τη μέθοδο της εθελουσίας εξόδου ή υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν. Να σημειωθεί ότι το 2008 το Mega απασχολούσε 650 εργαζόμενους και, όπως δείχνουν τα πράγματα, επιδιώκει να μείνει με τους μισούς.
Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για συζήτηση στο ίδιο Δ.Σ. περί νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της "Τηλέτυπος". Το ύψος της αύξησης που συζητείται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κυμαίνεται μεταξύ 15 και 30 εκατ. ευρώ, με στόχο να ληφθεί από τις τράπεζες νέο ισόποσο δάνειο.
Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια οι μέτοχοι του Mega έχουν ενισχύσει το κανάλι με δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 10 και 15 εκατ. ευρώ.

*της Αγγέλας Νταρζάνου, από: avgi.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…