Loading…
Breaking News
recent

ΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ TV ME ΡΟΖ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΓΟΝΑ

Ασυδοσία χωρίς όριο στην τηλεόραση, με ανυπολόγιστη ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Η απουσία του ΕΣΡ επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να γεμίζουν το πρόγραμμά τους με έμμεση διαφήμιση, από την οποία δεν αποδίδονται φόροι και εισφορές υπέρ του Δημοσίου. Η μη συναίνεση από τη ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ λόγω της διαφωνίας με τον ψηφισμένο αριθμό των τεσσάρων αδειών, προκειμένου να καταρρεύσει ο διαγωνισμός στο ΣτΕ, έχει ήδη μια άμεση συνέπεια: Την ενίσχυση των εσόδων των εταιρειών σε βάρος του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Το πλέον σοβαρό, όμως, είναι η παραβίαση του Συντάγματος, που προβλέπει τη διαρκή λειτουργία του ΕΣΡ. Η τηλεοπτική οθόνη γέμισε… κολλαγόνα. Κάθε σταθμός, αντί να μεταδίδει τα προϊόντα με τη μορφή διαφημίσεων, τα εντάσσει στις τηλεοπτικές εκπομπές και τα βαφτίζει «τοποθέτηση προϊόντος». Μέρα – νύχτα, οι σταθμοί αντί για πρόγραμμα μεταδίδουν έμμεσες διαφημίσεις, μαζί με γραμμές υψηλής χρέωσης με έδρα το εξωτερικό, ροζ ξενοδοχεία και εκπομπές ρατσιστικής ρητορικής. Στις τηλεοπτικές συχνότητες, που συνιστούν περιουσία του Δημοσίου, γίνεται πάρτι με μαύρο χρήμα, καθώς ελάχιστα από τα μεταδιδόμενα τιμολογούνται. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το υπουργείο Οικονομικών θα έπρεπε να είχε ενεργοποιήσει το πρώην ΣΔΟΕ και να είχε ξεκινήσει έρευνα για όσα μεταδίδονται στις τηλεοπτικές συσκευές όλης της χώρας.
Η λειτουργία του ΕΣΡ με τη μορφή των συνεδριάσεων σταμάτησε τον περασμένο Οκτώβριο με τον νόμο 4339/2015. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υποστήριξε πως υπήρχαν γνωμοδοτήσεις που έκριναν πως είχαν λήξει οι παρατάσεις των τριών από τα τέσσερα μέλη του, της Λίνας Αλεξίου, του Γιώργου Στεφανάκη και του Κωνσταντίνου Αποστολά. Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνέπεσε με την αλλαγή της στάση της και την άρνησή της να συναινέσει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, παίζοντας το χαρτί της κατάργησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η αύξηση από την κυβέρνηση των μελών του ΕΣΡ από επτά σε εννέα δεν στηρίχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα. Η αξιωματική αντιπολίτευση, από την πλευρά της, αλλά και τα μέλη του ΕΣΡ Λ. Αλεξίου, Γ. Στεφανάκης και Κ. Αποστολάς υποστήριξαν πως η κυβέρνηση κατήργησε την Ανεξάρτητη Αρχή για να διενεργήσει μόνη της τον διαγωνισμό.
ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.