ΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ TV ME ΡΟΖ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΓΟΝΑ

Ασυδοσία χωρίς όριο στην τηλεόραση, με ανυπολόγιστη ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Η απουσία του ΕΣΡ επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών να γεμίζουν το πρόγραμμά τους με έμμεση διαφήμιση, από την οποία δεν αποδίδονται φόροι και εισφορές υπέρ του Δημοσίου. Η μη συναίνεση από τη ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ λόγω της διαφωνίας με τον ψηφισμένο αριθμό των τεσσάρων αδειών, προκειμένου να καταρρεύσει ο διαγωνισμός στο ΣτΕ, έχει ήδη μια άμεση συνέπεια: Την ενίσχυση των εσόδων των εταιρειών σε βάρος του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Το πλέον σοβαρό, όμως, είναι η παραβίαση του Συντάγματος, που προβλέπει τη διαρκή λειτουργία του ΕΣΡ. Η τηλεοπτική οθόνη γέμισε… κολλαγόνα. Κάθε σταθμός, αντί να μεταδίδει τα προϊόντα με τη μορφή διαφημίσεων, τα εντάσσει στις τηλεοπτικές εκπομπές και τα βαφτίζει «τοποθέτηση προϊόντος». Μέρα – νύχτα, οι σταθμοί αντί για πρόγραμμα μεταδίδουν έμμεσες διαφημίσεις, μαζί με γραμμές υψηλής χρέωσης με έδρα το εξωτερικό, ροζ ξενοδοχεία και εκπομπές ρατσιστικής ρητορικής. Στις τηλεοπτικές συχνότητες, που συνιστούν περιουσία του Δημοσίου, γίνεται πάρτι με μαύρο χρήμα, καθώς ελάχιστα από τα μεταδιδόμενα τιμολογούνται. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το υπουργείο Οικονομικών θα έπρεπε να είχε ενεργοποιήσει το πρώην ΣΔΟΕ και να είχε ξεκινήσει έρευνα για όσα μεταδίδονται στις τηλεοπτικές συσκευές όλης της χώρας.
Η λειτουργία του ΕΣΡ με τη μορφή των συνεδριάσεων σταμάτησε τον περασμένο Οκτώβριο με τον νόμο 4339/2015. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υποστήριξε πως υπήρχαν γνωμοδοτήσεις που έκριναν πως είχαν λήξει οι παρατάσεις των τριών από τα τέσσερα μέλη του, της Λίνας Αλεξίου, του Γιώργου Στεφανάκη και του Κωνσταντίνου Αποστολά. Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνέπεσε με την αλλαγή της στάση της και την άρνησή της να συναινέσει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, παίζοντας το χαρτί της κατάργησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η αύξηση από την κυβέρνηση των μελών του ΕΣΡ από επτά σε εννέα δεν στηρίχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα. Η αξιωματική αντιπολίτευση, από την πλευρά της, αλλά και τα μέλη του ΕΣΡ Λ. Αλεξίου, Γ. Στεφανάκης και Κ. Αποστολάς υποστήριξαν πως η κυβέρνηση κατήργησε την Ανεξάρτητη Αρχή για να διενεργήσει μόνη της τον διαγωνισμό.
ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…