Loading…
Breaking News
recent

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΑΛΛΟΤΕ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

OI EYΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ GOLDEN BOYS ΜΙΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Πείσθηκαν για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ από τις διαβεβαιώσεις του Σταύρου Ψυχάρη ότι θα πληρώσει τα δεδουλευμένα τους, με την υπόσχεση ότι στο τέλος του μήνα θα πληρωθούν ένα 15νθήμερο. Οι εργαζόμενοι, από τη δική τους πλευρά, ζήτησαν έναν ακόμη μισθό στις 15 Νοεμβρίου, δηλώνοντας πως αν δεν γίνει εκταμίευσή του έως τις 9 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Μόνο τρεις από όλους τους εργαζομένους στον ΔΟΛ, μέλη της Εργασιακής Επιτροπής, δύο από το διοικητικό προσωπικό και ένας τεχνικός, δεν πείσθηκαν και προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας. Οι τρεις προσφεύγοντες κατήγγειλαν πως η καθυστέρηση της μισθοδοσίας έχει αρχίσει από το 2014. Ζητούν από το ΣΕΠΕ άμεση παρέμβαση με επιτόπιο έλεγχο, άσκηση ποινικής δίωξης σε περίπτωση μη καταβολής του συνόλου των οφειλομένων και επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.
Το μέλλον του ΔΟΛ στις τράπεζες ή άλλη λύση;
Στις τράπεζες έριξε το μπαλάκι για την επιβίωση του ιστορικού Συγκροτήματος Τύπου ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο εκδότης ενημέρωσε τη διεύθυνση των εφημερίδων πως προτίθεται να δώσει 20 εκατ. ευρώ για το Συγκρότημα, εφόσον όμως οι τράπεζες αποδεχθούν το «κούρεμα» των δανείων του Οργανισμού! Ο ΔΟΛ βρίσκεται στην κατάσταση που βρισκόταν το Mega πριν από λίγους μήνες, αν και οι εργαζόμενοί του, κυρίως οι δημοσιογράφοι, ελπίζουν ακόμη πως θα γίνει ένα θαύμα και θα βρεθεί λύση για την επιβίωση του εκδοτικού συγκροτήματος.
Υπάρχει πάντως και η εκτίμηση πως ο ΔΟΛ περιμένει την υπαγωγή του στο προς κατάθεση σχέδιο νόμου για τις προβληματικές επιχειρήσεις. Με μια άλλη διοίκηση, που μπορεί να οριστεί από τις τράπεζες, με τις οποίες έχει πολύ καλές σχέσεις ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του Οργανισμού, ενδεχομένως να υπάρχει σωτηρία…ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.